Αστυνομικά νέα, Μαγνησία, Μαγνησία

Βόλος: Συνελήφθη διαρρήκτης που έκλεβε κεταμίνη από κτηνιατρεία

Την ώρα που περπατούσε αμέριμνος, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας Έλληνας ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης των απανωτών διαρρήξεων που είχαν γίνει από τις 9 Μαΐου σε κτηνιατρεία στην πόλη του Βόλου, από τα οποία είχαν κλαπεί, μεταξύ άλλων, ποσότητες της ναρκωτικής ουσίας κεταμίνη.

Ο δράστης υποβλήθηκε σε έλεγχο και στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 2,6 γραμμαρίων, αρκετή για να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν μια τηλεόραση, δυο φορητοί υπολογιστές, ένα tablet, οθόνη, πληκτρολόγιο και άλλα εξαρτήματα υπολογιστή, φιαλίδια με κεταμίνη και άλλες δραστικές ουσίες και φαρμακευτικά σκευάσματα, που προέρχονταν από τις διαρρήξεις σε δυο κτηνιατρεία, ένα ιατρείο, ένα εμπορικό κατάστημα και ένα τεχνικό γραφείο και αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δυο τρίφτες κάνναβης, τρεις τσάντες πλάτης, είδη ρουχισμού, υφασμάτινα γάντια, ένας κόφτης και ένα καλέμι.

Από το ένα κτηνιατρείο, ο δράστης είχε αρπάξει φιαλίδια με διάφορες δραστικές ουσίες, μερικές από τις οποίες εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, καθώς και διάφορα άλλα σκευάσματα (χάπια, αλοιφές κ.α.), από το δεύτερο ένα laptop, ένα tablet και μια συσκευή VHF με άδεια λειτουργίας ερασιτεχνικού σταθμού, από το ιατρείο διάφορα χάπια και φιαλίδια με φαρμακευτικά σκευάσματα, μια τηλεόραση, έναν φορητό υπολογιστή και ένα ποντίκι και από το εμπορικό κατάστημα είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, έναν υπολογιστή με οθόνη, ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι και ένα tablet, ενώ από το τεχνικό γραφείο δεν έκλεψε κάτι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχει διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article