Εκπαίδευση - Παιδεία, Μαγνησία, Μαγνησία, Μουσεία, ΠΑΙΔΙ

Καλοκαίρι στο Μουσείο-Μονοήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/6: «Μικροί Παλαιοντολόγοι» Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα μάθουν τους οργανισμούς που υπήρχαν πριν εκατομμύρια χρόνια! Πως ήταν η χώρας μας πριν εκατομμύρια χρόνια; Τι ζώα υπήρχαν στο Βόλο; Και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος! Στη συνέχεια τα ίδια τα παιδιά θα αναγνωρίσουν τα απολιθώματα που έχουν ανακαλύψει στην διάρκεια της ανασκαφής και θα συμπληρώσουν τα φύλλα εργασίας ως σωστοί παλαιοντολόγοι!
ΤΡΙΤΗ 7/6: “Η Ελλάδα την Εποχή των Δεινοσαύρων” Έλα και εσύ να μάθουμε παρέα πως ήταν η χώρας μας την εποχή των δεινοσαύρων! Άραγε ζούσαν Δεινόσαυροι; Επίσης ποιους οργανισμούς βρίσκουμε σε ανασκαφές που έχουν ίδια ηλικία με τους αγαπημένους μας Δεινόσαυρους; Αυτά και πολλά άλλα θα απαντηθούν σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Φυσικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ανασκαφές και αναγνώριση των πραγματικών απολιθωμάτων που θα ανακαλύψουμε!Με το πέρας της ανασκαφής, θα συμπληρώσουμε τα φύλλα εργασίας μας, ως σωστοί επιστήμονες! 
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/6: «Μικροί Ηφαιστειολόγοι» Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τι είναι ηφαίστειο και πως δημιουργείται. Κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να δει και να αγγίξει λάβες του ελληνικού χώρου, αλλά και να μάθει για το ηφαίστειο του Βόλου στις Μικροθήβες. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εικονική έκρηξη ηφαιστείου, με σκοπό τα παιδιά να παρατηρήσουν τα στοιχεία που συνοδεύουν αυτό το φαινόμενο.
ΠΕΜΠΤΗ 9/6: «Θαλάσσιος Κόσμος» Ελάτε να γνωρίσουμε τα ζώα του θαλάσσιου κόσμου μέσα από εικόνες, βίντεο και βιωματικά παιχνίδια. Κοχύλια, ψάρια, δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες και φώκιες είναι μερικοί από τους θαλάσσιους οργανισμούς που θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να μάθουν τη ζωή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον.Επίσης, μέσα από ανασκαφές σε θαλάσσια ιζήματα οι συμμετέχοντες ως παλαιοντολόγοι θα ανακαλύψουν θαλάσσιους οργανισμούς του παρελθόντος που πλέον έχουν εξαφανιστεί!
(Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.)Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 90′.
Πληροφορίες – Εγγραφές: 24210 36555 & 6973034810.

Previous ArticleNext Article