Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

41η Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι

Ο Δήμος Αγιάς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Κοινότητα Μεταξοχωρίου, την Κοινωφελή Επιχείρηση «ΚΑΛΥΨΩ» και τον ΠΕΣ Μεταξοχωρίου διοργανώνουν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, την 41η  Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι.
      
Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι,  θα παρακολουθήσουν ποικίλες εκδηλώσεις, θα ξεναγηθούν στις εκθέσεις που αφορούν την ιστορία του τόπου και θα επισκεφθούν τα εκθεσιακά περίπτερα.

Το πρωινό του Σαββάτου ξεκινάμε μαγειρεύοντας με πρώτη ύλη το κεράσι. Από το απόγευμα έχουμε την δυνατότητα να ξεναγηθούμε στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Μέσα από ψηφιακά εργαλεία μαθαίνουμε την Ιστορία της Αγιάς και ειδικά την περίπτωση του 1ου Σχολείου Μεταξοχωρίου. Στις 8:30μμ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 41ης Γιορτής Κερασιού, στην πλατεία Σαμαράδων. Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε τα εκθεσιακά περίπτερα με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Ειδικά από το περίπτερο του ΠΕΣ Μεταξοχωρίου θα προσφέρονται δωρεάν κεράσια στους επισκέπτες. Αξίζει να επισκεφθούμε το παλιό Παρθεναγωγείο, στο οποίο φιλοξενείται έκθεση μεταξωτών από το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Σουφλίου.

Την Κυριακή το πρωί στις 08:00 από την πλατεία Μεταξοχωρίου θα ξεκινήσει πεζοπορία με προορισμό την εκκλησία της Παναγίας Καρπούζας, μέσα σε μία καταπράσινη μαγευτική διαδρομή στο ορεινό όγκο του Κισσάβου. Από τις 10:00, στην κάτω πλατεία του χωριού, οι μικροί μας φίλοι ζωγραφίζουν, με την βοήθεια του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, έναν ξεχωριστό πίνακα ζωγραφικής με θέμα το κεράσι. Στην συνέχεια παρακολουθούν και συμμετέχουν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Θαλασσοπόροι του Ουρανού» της συγγραφέως Δέσποινας Γκουτζολίκα. Το απόγευμα τα μικρά παιδιά θα ξεναγηθούν στο παλιό Παρθεναγωγείο προκειμένου να γνωρίσουν τα στάδια της σηροτροφίας.

Η βραδιά θα κλείσει με  ένα σύντομο  μουσικό πρόγραμμα για πιάνο και βιολί από τους καθηγητές και τους μαθητές της Μουσικής Σχολής Αγιάς.

Previous ArticleNext Article