Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία, Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Προς παράταση η υποβολή τους

Προς παράταση η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, δύο εβδομάδες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας στις 30 Ιουνίου.

Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται να δώσει περιθώριο αρχικά 15 ημερών και ενδεχομένως στη συνέχεια άλλων 15, δηλαδή έως τις 29 Ιουλίου, καθώς μέχρι σήμερα μόλις 4 στους 10 φορολογούμενους έχουν υποβάλει δήλωση.

Εκτιμάται ότι όπως συμβαίνει παραδοσιακά ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα επιταχυνθεί τις επόμενες ημέρες όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία λόγω και του γεγονότος ότι η φορολογική δήλωση είναι για πολλούς απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ωστόσο αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας προκειμένου οι αργοπορημένοι να μην χρεωθούν με πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής χωρίς όμως να αλλάξει το ημερολόγιο για την πληρωμή της πρώτης δόσης στο τέλος Ιουλίου.

Αν και φέτος το ηλεκτρονικό σύστημα άνοιξε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και χωρίς προβλήματα, τα νοικοκυριά περιμένουν την τελευταία στιγμή αλλά κυρίως… στην παράταση για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σε σύνολο 6,3 εκατ. δηλώσεων έχουν υποβληθεί περίπου 2,65 εκατ. μέχρι στιγμής ή διαφορετικά το 42%. Αυτό σημαίνει ότι απομένουν περισσότερες από 3,65 εκατ. δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σε καθημερινή βάση δηλαδή θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου πρέπει να υποβάλλονται 227.500 δηλώσεις.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article