Ειδήσεις, Ελλάδα

Μητέρα και γιος έδωσαν τέλος στη ζωή τους, πέφτοντας με το αυτοκίνητο στη θάλασσα

Γέμισαν τα καθίσματα του αυτοκινήτου με τσουβάλια άμμου, έδεσαν τα σώματά τους με σχοινιά και πέρασαν τις χειροπέδες στους καρπούς και στο τιμόνι λίγα λεπτά πριν ο 50χρονος γιος πατήσει γκάζι στο μαύρο Opel και βρεθεί μαζί με την 75χρονη μητέρα του στον βυθό του αλιευτικού λιμένα Νέων Επιβατών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Με αυτόν τον τρόπο γράφτηκε ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας, στις 14.03 της Δευτέρας. Το ανθρώπινο δράμα αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα, όταν οι δύτες της ΕΜΑΚ βούτηξαν στον πάτο του λιμανιού και αντίκρισαν τα δύο άψυχα σώματα της ηλικιωμένης και του γιου της δεμένα μεταξύ τους, πριν καταφέρουν να τους βγάλουν στην επιφάνεια. Η ιατροδικαστής που έφτασε στο σημείο δεν εντόπισε – σε πρώτη φάση – ίχνη πάλης ή κάποιο άλλο στοιχείο στις δύο σορούς που να παραπέμπουν σε δολοφονία.

Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής, είναι η τρίτη φορά που στο συγκεκριμένο σημείο του αλιευτικού λιμένα Νέων Επιβατών, άνθρωποι αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο, πέφτοντας δηλαδή με το αυτοκίνητό τους στη θάλασσα.

Αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος εκείνη την ώρα κολυμπούσε στη θάλασσα. Ο ίδιος περιέγραψε στο protothema.gr ότι είδε το αυτοκίνητο να φτάνει στο λιμάνι, στη συνέχεια να σταματάει και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να αναπτύσσει γρήγορα ταχύτητα και να πέφτει στο νερό.

«Είμαι σίγουρος ότι εδώ σταμάτησαν για να βάλουν τις χειροπέδες καθώς θα ήταν αδύνατον να πάρουν την στροφή αν ήταν δεμένοι από πριν. Πήραν φόρα για να πέσουν, πάτησαν το γκάζι και είδα ξαφνικά το αμάξι να χάνεται στον πάτο της θάλασσας. Έπαθα σοκ και γρήγορα κατάλαβα ότι οι άνθρωποι δεν θα βγουν ζωντανοί, όσο σύντομα κι αν έφτανε το Λιμενικό. Το αμάξι βυθίστηκε σε ελάχιστο χρόνο», περιέγραψε στο protothema.gr, ο αυτόπτης μάρτυρας της οικογενειακής τραγωδίας.

«Ίσως να έλεγαν το τελευταίο αντίο μεταξύ τους, για αυτό να σταμάτησαν πριν να γίνει το μοιραίο. Όπως και να έχει, φαίνεται ότι το είχαν αποφασίσει πριν φτάσουν στο λιμάνι», συμπλήρωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια αντιμετώπιζε προβλήματα καθώς φέρεται να αδυνατούσε να ξεπεράσει τον θάνατο δύο στενών οικογενειακών της προσώπων. Σύμφωνα με το Thestival, πριν από δύο χρόνια ο αδερφός του 50χρονου και γιος της γυναίκας είχε δώσει τέλος στη ζωή του. Σε σύντομο χρονικό διάστημα από το τραγικό συμβάν, ο πατέρας της οικογένειας έφυγε από τη ζωή, μη μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί στην οικογένειά του.

Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και το επόμενο διάστημα αναμένεται να πέσει περισσότερο «φως» στην υπόθεση. Μέχρι στιγμής, το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό της αυτοκτονίας. Επιπλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι το αμάξι έφερε πινακίδες από το Κιλκίς, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταβίβαση από τον προηγούμενο κάτοχο δεν είχε ολοκληρωθεί τυπικά στο ονοματεπώνυμο του 50χρονου ο οποίος είχε πρόσφατα προβεί στην αγορά του.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article