top, Εκδηλώσεις, Λάρισα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

6ο Ταράτσα Film Festival Λάρισας

Το Ταράτσα Film Festival ετοιμάζεται να υποδεχθεί για 6η χρονιά το σινεφίλ κοινό της Λάρισας -και όχι μόνο- σε εκλεκτές ταράτσες της θεσσαλικής πρωτεύουσας. Από την Παρασκευή 1η Ιουλίου, βραβευμένες ταινίες από διεθνή φεστιβάλ θα προβάλλονται σε πέντε ταράτσες της πόλης. Συγκεκριμένα :

1 ΙουλίουΙΕΚ ΑΚΜΗ Λάρισας

Προβολές βραβευμένων ταινιών από το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας-Artfools 

2 ΙουλίουΚαφενείο η ΓΗ

Προβολές βραβευμένων ταινιών από το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 

3 ΙουλίουΚλίμαξ

Προβολές βραβευμένων ταινιών από το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 

4 ΙουλίουUpper

Προβολές ταινιών από το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας Artfools + bonus film των Βασίλη Νταόπουλο και Χρήστο Ζήσο.

5 ΙουλίουΚαφενείο η ΓΗ

Θεσσαλική πρεμιέρα τα πολυβραβευμένα «Μαγνητικά Πεδία» με καλεσμένο τον σκηνοθέτη Γιώργο Γούση. Τον συντονισμό της συζήτησης που θα ακολουθήσει κάνει ο Θανάσης Αραμπατζής.

Προφεστιβαλικές προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 29 και 30 Ιουνίου στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας με δυο ξεχωριστές επιλογές από το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος: το κοινωνικό θρίλερ του Elie Wajeman «Νυχτερινός Γιατρός», πάνω στις δοκιμασίες ενός γιατρού (Vincent Macaigne) που φροντίζει ασθενείς σε υποβαθμισμένες γειτονιές του Παρισιού, και το βασισμένο σε αυθεντικά βιώματα «Supremes Authentic» της Audrey Estrougo, που εξιστορεί τις απαρχές της γαλλικής χιπ χοπ στα παριζιάνικα προάστια των τελών της δεκαετίας του ’80.  

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως η φετινή παράλληλη εκδήλωση του Taratsa Film Festival είναι ένας διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Πόλη από ψηλά» που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και θα «τρέχει» μέχρι τις 5 Ιουλίου. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο facebook και το Instagram του Taratsa Film Festival Larisas.

Το φεστιβάλ στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και ο εκπαιδευτικός όμιλος Μητροπολιτικό Κολλέγιο-ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ενώ στο τέλος κάθε προβολής ο θεατής θα παίρνει ένα συμβολικό δώρο που ετοίμασαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Με Αγάπη». Σύμβουλος προγράμματος είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας Artfools, Ρόμπυ Εκσιέλ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους και οι προβολές θα ξεκινούν στις 21.00 και θα ολοκληρώνονται στις 23.30. 

Τρόποι επικοινωνίας/κρατήσεις θέσεων: 6946770148

facebook/Instagram: Taratsa Film Festival Larisas

Previous ArticleNext Article