Ειδήσεις, Μαγνησία, Μαγνησία

Λούνα παρκ στον Αλμυρό: Κακουργηματικές διώξεις σε τρεις για τον θάνατο της 14χρονης

Ολοκληρώθηκε ύστερα από τρία χρόνια η προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για την τραγωδία στο λούνα παρκ Αλμυρού, όπου η 14χρονη Σεραΐνα ενώ βρισκόταν στο παιχνίδι «χαλί» εκτινάχτηκε σε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν πλέον η ιδιοκτήτρια του μοιραίου λούνα πάρκ του Αλμυρού, ο τεχνικός ασφαλείας του και ο αλλοδαπός χειριστής του μηχανικού παιχνιδιού «Χαλί», στο οποίο είχε βρει οικτρό θάνατο στις 30 Αυγούστου του 2019 η 14χρονη Σεραΐνα (Νίνα).

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου άσκησε διώξεις εναντίον των τριών εμπλεκομένων στη λειτουργία του μοιραίου μηχανικού παιχνιδιού, για θανατηφόρα έκθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος, διότι από το ίδιο μηχάνημα, δέκα χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με το thenewspaper.gr, το καλοκαίρι του 2009, στο συγκεκριμένο λούνα παρκ, που είχε στηθεί στην Αγία Παρασκευή της Χαλκίδας, ένα 9χρονο κορίτσι είχε τραυματιστεί σοβαρά, στο ίδιο παιχνίδι «Χαλί», όταν είχε γλιστρήσει κάτω από το κάθισμα και είχε βρεθεί στο κενό.

Η 76χρονη σήμερα ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, ο τεχνικός ασφαλείας, κάτοικος Πειραιά και ο 30χρονος χειριστής από το Μπαγκλαντές, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή Βόλου, για να απολογηθούν και κατόπιν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναμένεται η παραπομπή τους. Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ είχε καταδικαστεί το 2019 σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή, για βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου φέρεται να καταλογίζει αμέλεια στους τρεις διωκόμενους, καθώς θεωρεί ότι δεν λειτούργησε ο κόφτης ταχύτητας του μηχανικού παιχνιδιού, οι μπάρες ασφαλείας δεν ενδείκνυντο για κίνηση πάνω-κάτω, αλλά πλευρική και αυτό ήταν που συνέτεινε στο να εκσφενδονιστεί η 14χρονη.

dikaiologitika.gr

Previous ArticleNext Article