Ειδήσεις, Μαγνησία, Μαγνησία

Βόλος: 11χρονος έπεσε στα βράχια και του καρφώθηκε μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι

Τα χειρότερα φαίνεται πως γλίτωσε ο 11χρονος μαθητής δημοτικού, ο οποίος χθες το μεσημέρι και ενώ ψάρευε με τον πατέρα του ένιωσε ζάλη και έπεσε στα βράχια χτυπώντας πολύ άσχημα το κεφάλι του.

Μάλιστα, τραυματίστηκε και στο κεφάλι από μεταλλικό αντικείμενο, πιθανόν υλικό ψαρέματος, το οποίο του σφηνώθηκε σε βάθος τριών εκατοστών.

Το παιδί έσωσε ομάδα ναυγοσωστών, οι οποίοι βρίσκονταν στην παραλία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας ναυαγοσωστών LifeguardVolos, Λάμπρο Λιάρο, όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά. Μόλις είδαν το παιδί πάνω στα βράχια, έσπευσαν να το βοηθήσουν προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.

11xronos-volos-1

Ο ναυαγοσώστης Λάμπρος Λιάρος εξιστόρησε όσα έζησε στο protothema.gr: «Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στην προβλήτα των Αλυκών, που χωρίζει το λιμανάκι από την παραλία των λουόμενων. Εγώ εκτελούσα χρέη χειριστή του σκάφους και η Μαρία Ραφαηλίδη χρέη του ναυαγοσώστη και στον πύργο ήταν η Χριστίνα Φιλιππάτου. Μόλις είδαμε το περιστατικό, άμεσα σπεύσαμε στο σημείο, ειδοποιήσαμε και την ναυαγοσώστρια προκειμένου να φέρει εξοπλισμό όπως φορείο και φαρμακείο. Πέσαμε και τον ανασύραμε και διαπιστώσαμε πως έφερε πολλά τραύματα στο κεφάλι. Το ένα τραύμα μάλιστα ήρθε από μεταλλικό υλικό, σφηνωμένο στο κεφάλι. Καθαρίσαμε την πληγή και τον δέσαμε στο φορείο προκειμένου να είναι έτοιμος για την μεταφορά του. Στα κορίτσια ισχυρίστηκε ότι ζαλίστηκε και έπεσε στα βράχια και πολύ πιθανόν να έφταιγε και ο ήλιος».

Το παιδί μεταφέρθηκε με τις αισθήσεις του από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Βόλου και φαίνεται πως γλίτωσε τα χειρότερα με την άμεση επέμβαση των ναυαγοσωστών και διασωστων του ΕΚΑΒ.

11xronos-volos-3

protothema.gr

Previous ArticleNext Article