Ειδήσεις, Ελλάδα, Καιρός

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη με 38άρια!

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες και βοριάδες θα κυλήσει το 24ωρο που ανοίγεται μπροστά μας,  με πρόσκαιρη ενίσχυση του μελτεμιού  στα μέσα της εβδομάδας.

Ο καιρός με μια ματιά

θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα επανέλθει σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή περί τους 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά

-Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά ορεινά

-Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι στα ανατολικά τμήματά του τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά και θα φτάσει τοπικά έως τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της εβδομάδας (11-17/7)

Περιορισμένη απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι

Από βόρειες διευθύνσεις: στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Α-ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο 7 μποφόρ.

Μικρή ενίσχυση των ανέμων στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα στο δεύτερο μισό της εβδομάδας.

Οι θερμοκρασίες

Κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, τουλάχιστον ως τα μέσα της εβδομάδας. Στο δεύτερο μισό της εβδομάδας αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία όμως δύσκολα θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς.

«Κύμα» καύσωνα με έως και 44 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές από τις 20 Ιουλίου

protothema.gr


Previous ArticleNext Article