Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία, Οικονομία

Power Pass: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Τα έξι στάδια της αίτησης

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους για το power pass.

«Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας και πολύ σύντομα θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους» επισήμανε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενώ είπε ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για fuel pass 2.

Με το power pass, θα επιστραφεί το 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος για λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2022 και για χρεώσεις που δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί μέσω των λογαριασμών ρεύματος, είτε από το κράτος είτε από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Η επιστροφή δίνεται σε όσους πλήρωσαν συνολική αύξηση ρεύματος άνω των 30 ευρώ και δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ ανά καταναλωτή.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με sms ή e-mail για την αίτηση που θα εγκριθεί, προκειμένου να γνωρίζουν το ποσό που θα τους πιστωθεί.

Τα έξι στάδια της αίτησης

«Εκκρεμεί υποβολή»: Ο χρήστης δεν έχει πατήσει «υποβολή αίτησης».

«Απορριφθείσα»: Η αίτηση έχει απορριφθεί. Ωστόσο, μπορούν να αλλαχτούν και να επανυποβληθούν.

«Υπό έλεγχο»: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των στοιχείων.

«Υπό εκκαθάριση»: Για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης

«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής θα αποσταλεί στην τράπεζα που έχετε επιλέξει για να πιστωθεί το ποσό.

«Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή έχει αποσταλεί στην τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

«Εγκριθείσα»: Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και μπορείτε να λάβετε τα χρήματα. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της

protothema.gr

Previous ArticleNext Article