Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία, Οικονομία, Τουρισμός

Τουρισμός για όλους: Βγήκαν τα αποτελέσματα, δείτε αν είστε δικαιούχοι

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων πολιτών που είχαν κάνει αίτηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» καθώς έγινε η κλήρωση στο tourism4all και βγήκαν τα αποτελέσματα των δικαιούχων του voucher των 150 ευρώ.

Τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά στη σελίδα tourism4all ενώ, θα μαθαίνουν μέσω mail και  τις λεπτομέρειες για το αν είναι δικαιούχοι καθώς και το πότε θα πάρουν τις άυλες κάρτες με το ποσό των 150 ευρώ.

Τα ποσά των voucher

H επιδότηση ανά δικαιούχο θα είναι στα 150 ευρώ, ενώ για τους ΑμεΑ θα είναι υψηλότερη καθώς θα ανέρχεται στα 200 ευρώ. Επιπροσθέτως, το voucher μπορεί πλέον να εξαργυρωθεί σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η μεταφορά των χρημάτων στον πάροχο για την υπηρεσία διαμονής είναι άμεση.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί. Το πρόγραμμα αφορά συνολικά σε 200.000 δικαιούχους και η τελική επιλογή -εφόσον οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια είναι περισσότεροι- θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση.

Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι

Όλοι όσοι έκαναν αίτηση μπορούν να συνδεθούν με τους προσωπικούς τους κωδικούς TaxisNet στο vouchers.gov.gr όπου δίπλα από την κατάσταση της αίτησης θα γράφει:

α) Κληρωθείσα, που σημαίνει ότι
έχετε κληρωθεί και δικαιούστε το voucher των 150 ευρώ
β) Μη κληρωθείσα που σημαίνει πως δεν κληρωθήκατε άρα δεν είστε δικαιούχοι

Διπλασιασμός των δικαιούχων του προγράμματος

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενισχύθηκε με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000.

Τα νέα ψηφιακά vouchers -200.000 τον αριθμό- θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Αφορούν συμπολίτες μας, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουλίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

Τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση

Τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές.

Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη από την ΕΡΤ αναφερόμενη στο πρόγραμμα και την εξαγγελία του πρωθυπουργού για διπλασιασμό των δικαιούχων. Να τονιστεί εξάλλου ότι η νέα κλήρωση θα αφορά σε όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι 1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article