top, Θέατρο, Μαγνησία, Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παράσταση “Σκηνή 22” στις 3&4 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος

Οι συντελεστές της παράστασης ΣΚΗΝΗ 22 προσεγγίζουν τα θέματα της Μικρασιατικής  Καταστροφής μέσα από άγνωστα ποιήματα μικρασιατών ποιητών. Η θρηνητική διάθεση των ποιημάτων μας μεταδίδει με τρόπο σπαρακτικό την τραγικότητα των γεγονότων του 1922 και τα μετέπειτα βιώματα και τις εμπειρίες της προσφυγιάς και του ξεριζωμού.

Το συλλογικό τραύμα της απώλειας του «Παραδείσου» αντηχεί μέσα στα ποιήματα των προσφύγων και μας συνδέει με τις αντίστοιχες σημερινές καταστάσεις αλλά και ευρύτερα με το θρήνο για την απώλεια ανθρώπων, τόπων, εστιών, σχέσεων και ελευθεριών.

Η παράσταση ΣΚΗΝΗ 22 στοχεύει να λειτουργήσει ως μία διαφορετική θρηνητική τελετή, η οποία με τα μέσα της τέχνης δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο για την έκφραση του θρήνου και διαμορφώνει ένα ανοιχτό χώρο στοχασμού πάνω στα θέματα της απώλειας και της προσφυγιάς.

Εστιάζοντας  λιγότερο στη λεπτομερή αφήγηση των γεγονότων της Καταστροφής και περισσότερο στη συναισθηματική τους πρόσληψη και στη συμβολική τους απεικόνιση, γύρω από τη ΣΚΗΝΗ 22 αναπτύσσεται ένα τελετουργικό δρώμενο άρσης του πένθους και ύμνου της ειρήνης και της ζωής.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70’

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Τσιάμης

Χορογραφία: Ελένη Χατζηγεωργίου

Μουσική: Μανώλης Χριστοδούλου

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Νίκη Ψυχογιού

Σχεδιασμός Φωτισμού: Σοφία Αδαμοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Αληχοντζώτη

Οργάνωση παραγωγής: Per Theater Formance

Ερμηνεύουν:Kλεοπάτρα Μάρκου, Ελένη Χατζηγεωργίου

 Μουσικός επί σκηνής:Μανώλης Χριστοδούλου

Previous ArticleNext Article