top, Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Με των άστρων τη μουσική…” Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη-Συναυλία της Μικτής Χορωδίας του ΔΩΛ και του Μουσικού Συνόλου “Ενωδεία”

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, διοργανώνουν μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον ένα χρόνο από τότε που ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι για τη γειτονιά των Αγγέλων.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20:30 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ και το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία» με διευθυντή τον Δημήτρη Καρβούνη, θα ερμηνεύσουν ένα απάνθισμα απ’ τα ωραιότερα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη, μελοποιημένη ποίηση, λυρικά κι ερωτικά, τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο και τον κινηματογράφο, τραγούδια που έχουν εντυπωθεί στην ψυχή, την καρδιά και το νου του καθενός μας. 

Τραγουδούν: η Μαριάννα Ζάχου, η Αρετή Παπαναστασίου η Αντωνία Βισβίκη και ο Αλέξανδρος Τσιωνάς.

Ο Δημήτρης Καρβούνης, τον οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης τίμησε με τη φιλία και τη συνεργασία του, έχει χαρακτηρίσει τη σχέση του με τον μεγάλο μας συνθέτη “σχολείο ζωής”.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 1985 και διήρκεσε πάνω από 25 χρόνια. Η αρχή έγινε όταν η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ, συμμετείχε στην Α΄ εκτέλεση, σ’ όλες τις μετέπειτα ελληνικές παρουσιάσεις και στη δισκογραφική παραγωγή της «Ακολουθίας εις κεκοιμημένους – Requiem», και συνεχίστηκε με τη συμμετοχή της σε είκοσι περίπου συναυλίες με τα έργα «Άξιον εστί» και «Πνευματικό Εμβατήριο», υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Η ίδια χορωδία, το 1994 παρουσίασε σε Α΄ εκτέλεση και δισκογραφική παραγωγή τα «40 Παιδικά τραγούδια» του, στα οποία ο Δημήτρης Καρβούνης έκανε τη χορωδιακή επεξεργασία και την ενορχήστρωση, μετά από ανάθεση του συνθέτη.

Και φυσικά, με τη Μικτή χορωδία του ΔΩΛ, δεν έλειπε από τις μεγαλειώδεις συναυλίες «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» που πραγματοποιήθηκαν το 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο με τριάντα χορωδίες και χίλιους χορωδούς από όλη την Ελλάδα.

Previous ArticleNext Article