Ειδήσεις, Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Γνώριμος των αστυνομικών αρχών ο άντρας που ποδοπάτησε το γατάκι

Όνομα και επίθετο φέρεται να έχει πλέον ο δράστης της φρικτής κακοποίησης του νεογέννητου γατιού στη Θεσσαλονίκη, με το βίντεο από την πράξη που έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο άνδρας αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, για τα οποία λαμβάνει σχετική ιατρική βοήθεια. Για τον ίδιο έχει γίνει και παλαιότερα καταγγελία για παρόμοια κακοποίηση σε ζώο στο Α.Τ Λαγκαδά.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η εκπρόσωπος της φιλοζωικής Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», Εύη Καλαϊτζίδου ο άνδρας έχει εντοπιστεί, ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα αν και τα χαρακτηριστικά του φαίνονται ξεκάθαρα: «Δεν ξέρω την διαδικασία, περιμένουμε. Ίσως μέσα στην ημέρα έχουμε νεότερα». Το περιστατικό με τον άνδρα που όπως φαίνεται στο βίντεο, αφού ελέγχει πρώτο πως δεν τον κοιτάζει κανείς, πλησιάζει το μικρό γατάκι, το τσαλαπατάει και φεύγει ανενόχλητος είχε καταγγελθεί από τις 20 Αυγούστου όμως μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση του βίντεο έγινε γνωστό».

«Σεβαστήκαμε τις διαδικασίες, ωστόσο δεν είχαμε κάποιο αποτέλεσμα. Υπήρχε η καταγγελία στην αστυνομία όμως δεν γινόταν κάτι. Μετά την δημοσιοποίηση ζορίστηκαν και ασχολήθηκαν με το θέμα. Εμείς το γνωρίζαμε από τον μάρτυρα, στον οποίο είπαμε να πάει στο Αστυνομικό τμήμα να κάνει την καταγγελία. Εκείνος πήγε κανονικά, όμως από το Α.Τ δεν ενημερωθήκαμε ποτέ. Το βίντεο το είχαν δει όλοι».

Σύμφωνα με την περιγραφή ο δράστης είναι νεαρός σε ηλικία ενώ αντιμετωπίζει θέματα ψυχιατρικής φύσεως: «Έχουμε τα στοιχεία του όλα. Τα δώσαμε και στην αστυνομία και η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει. Ας βγάλει μια εντολή ο εισαγγελέας και ας πάνε σπίτι του».

Ο άντρας που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και φαίνεται στα σοκαριστικά βίντεο-ντοκουμέντα να ποδοπατά εν ψυχρώ ένα άτυχο νεογέννητο γατάκι στο κέντρο της πόλης , σύμφωνα με μαρτυρίες έχει βεβαρημένο παρελθόν στην κακοποίηση ζώων αφού δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι ανάλογο.

Το βίντεο ντοκουμέντο το οποίο κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας καταστήματος επί της οδού Ερμού στη Θεσσαλονίκη, δείχνει τη στιγμή που ένας άντρας με χρωματιστή μπλούζα και καπέλο, πλησιάζει τη νεογέννητη γάτα και την ποδοπατά. Μάλιστα, φαίνεται ξεκάθαρα να κοιτάει τριγύρω μήπως τον έχει δει κάποιος περαστικός, ενώ στη συνέχεια αποχωρεί από το σημείο.

Το βίντεο με τις πολύ σκληρές εικόνες παραδόθηκε λίγες ημέρες μετά το συμβάν στην Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι», η οποία με τη σειρά της υπέβαλε σχετική καταγγελία στην ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του άντρα, ενώ σχηματίζεται και σχετική δικογραφία για κακοποίηση και πιθανή θανάτωση ζώου, από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκού Πύργου που χειρίζονται την υπόθεση.

«Το έλιωσε με το πόδι του»

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, η εκπρόσωπος της φιλοζωϊκής “Νοιάζομαι”, Εύη Καλαΐτζίδου, το αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 20 Αυγούστου και λίγες ημέρες αργότερα το βίντεο έφτασε στα χέρια της οργάνωσης από έναν ευαισθητοποιημένο επαγγελματία της περιοχής, όταν αντιλήφθηκε ότι οι εικόνες φρίκης είχαν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματός του.

Βίντεο με την οικογένεια από τα γατάκια λίγο καιρό πριν το αποτρόπαιο συμβάν

«Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Αυγούστου, στις 02.30. Στο σημείο ήταν μια γάτα με τρία νεογέννητα γατάκια, τα οποία ήταν έξω από ένα” γιαπί” και έπαιζαν. Μόλις είδαν τον άντρα προσπάθησαν τα καημένα να φύγουν και να μπουν κάτω από τη λαμαρίνα, όμως ο άντρας πρόλαβε το τελευταίο και το έλιωσε με το πόδι του», εξηγεί η κα. Καλαΐτζίδου, σημειώνοντας ότι όλο το περιστατικό έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας και μόλις το είδαν οι άνθρωποι σοκαρίστηκαν και το έστειλαν στη φιλοζωική οργάνωση.

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι είδαν μετά από ημέρες το βίντεο και το νεογέννητο δεν βρέθηκε. Ζητάμε να εντοπιστεί αυτός ο άνθρωπος και να τιμωρηθεί για την αποτρόπαια πράξη του. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει με πληροφορίες ο κόσμος που θα δει το βίντεο»,υπογράμμισε η εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης “Νοιάζομαι”.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article