Ελλάδα, Καιρός

Καιρός: Σάββατο με καλοκαιρινές θερμοκρασίες, καταιγίδες από την Κυριακή στα δυτικά

Ζέστη και υγρασία θα επικρατήσει σήμερα και αύριο με το φθινόπωρο να μας έρχεται δειλά δειλά ξανά από την Κυριακή όπου θα σημειωθούν αρκετές βροχές αλλά και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

O καιρός με μια ματιά

-Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Περισσότερα φαινόμενα από Κυριακή

θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω τα κανονικά θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς αλλά από τη Δευτέρα και μετά θα πέσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και από βδομάδα τοπικά τα 7 μποφόρ

Οι περιοχές με κακοκαιρία την Κυριακή

Το χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία θα δώσει και σήμερα βροχές κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά. Ωστόσο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει πιο συνολικά την χώρα μας και θα δώσει σημαντικά ύψη βροχής, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Παρασκευή το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας και η υγρασία. Το ίδιο και το Σάββατο μέχρι να αρχίσει η επιδείνωση από το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Στην Αττική, θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια και αυξημένη υγρασία. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο κέντρο της πολης τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένεται επίσης πολύ καλός καιρός με αυξημένη υγρασία και θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, το Σάββατο θα είναι μια πολύ ζεστή μέρα με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 34 με 35 βαθμούς, με πολλή υγρασία και τοπικές ομίχλες.

Την Κυριακή ωστόσο, ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία λόγω του χαμηλού βαρομετρικού από την Ιταλία και θα επηρεάσει για αρχή το Ιόνιο και τα δυτικά.

Προς τη Δευτέρα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα κινηθούν πιο ανατολικά στα νησιά του Αιγαίου ενώ θα υπάρξει και κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου για να έρθουμε σε πιο φυσιολογικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα, όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η αναλυτική πρόγνωση μέχρι και την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και το Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα δυτικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 29 με 32 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article