Η μαγειρική είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ένας κόσμος που γεννιέται από τις αναμνήσεις μας, εξελίσσεται με τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας, ξεχωρίζει με τη φαντασία μας και διακρίνεται από τις επιλογές μας. Στο τέλος αναγνωρίζεται μέσα από ένα ζωηρό βλέμμα κι ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης. Ο σεφ πρέπει να έχει τον κυρίαρχο τρόπο να μπορεί να εξουσιάζει τη γεύση. Όταν μιλάμε για ένα καταξιωμένο σεφ κοιτάμε την ιστορία του. Ο Λευτέρης Μπαϊράμης είναι ο μέντορας πολλών μαθητών που έβγαλε μέσα από γεύσεις και γνώσεις της γαστρονομίας. Ξεκίνησε από καθηγητής στην σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Γαλαξίδι αφήνοντας το στίγμα του για πολλά χρόνια και δημιούργησε ένα δικό του ύφος. Έχει δουλέψει σε πολλά 5άστερα ξενοδοχεία σε Μύκονο, Αθήνα, Αράχοβα, Λ. Πλαστήρα και τελευταία αφήνει το στίγμα του στην Σκιάθο.
Στη Σκιάθο κατάφερε να μεταμορφώσει τον παραλιακό δρόμο όπου και εργάζεται στο εστιατόριο «Ακρογιάλι» σε δρόμο υψηλής γαστρονομικής γεύσης. Τα πιάτα του είναι ξεχωριστά μοναδικής δημιουργίας εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα.
Παράλληλα δίνει τις συμβουλές του σε πολλούς επαγγελματίες που θέλουν να ανεβάσουν επίπεδο στην επιχείρησή τους.