Λάρισα

Ανοίγει τις πύλες του το Παζάρι της Λάρισας

To παζάρι της Λάρισας, το μεγαλύτερο παζάρι της χώρας, ανοίγει και φέτος τις πύλες του, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη του παζαριού θα γίνει με την μεγάλη συναυλία έναρξης, με τη Νατάσσα Μποφίλιου, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στις 9.30 μ.μ.

Σε συνέντευξη τύπου για την έναρξη του φετινής διοργάνωσης, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης και ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παν. Νταής αναφέρθηκαν στη φετινή διοργάνωση, παρουσιάζοντας μάλιστα και στοιχεία από έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών ¨Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού» και εκπονήθηκε από τον κ. Σωτήρη Φωλίνα και τον κ. Θ. Μεταξά και με θέμα «Επισκεπτικές ροές Εμπορικών Γεγονότων ως Δυνάμεις Τοπικής Ανάπτυξης: Η Περίπτωση του Παζαριού της Λάρισας΄»

Ειδικότερα, ο κ. Σούλτης, αφού τόνισε ότι παραδοσιακά για την Λάρισα και τους Λαρισαίους, ο  μήνας Σεπτέμβριος ταυτίζεται με τη διοργάνωση του παζαριού, συμπληρώνοντας πως για το Δήμο Λαρισαίων και τη δημοτική αρχή, το παζάρι είναι μια μεγάλη παραδοσιακή γιορτή. «Δεν πρόκειται για μουσειακό είδος και αυτό το καταδεικνύει η μεγάλη προσέλευση του κόσμου κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής τάξης και οικονομικής δυνατότητας.», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σούλτης.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για τη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας του παζαριού, τόσο σε τεχνικό επίπεδο, όσο και σε ότι  αφορά στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται. Ο κ. Σούλτης αναφέρθηκε  και στην προοπτική των παρεμβάσεων στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της  Νεάπολης, με τη δημιουργία υποδομών, που θα δίνουν τη δυνατότητα να κλείνει η Σκεπαστή.

Σημειώνεται ότι το φετινό παζάρι παρουσιάζει εντυπωσιακή πληρότητα, ενώ περίπου 350 επαγγελματίες θα χρησιμοποιήσουν τις 800 παράγκες – καταστήματα, ενώ τα αναμενόμενα έσοδα θα είναι στο περσινό επίπεδο περίπου, αφού οι τιμές ενοικίασης, παραμένουν αμετάβλητες.

Από την πλευρά του ο κ. Π. Νταής, αναφέρθηκε εκτενώς σε ορισμένα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε πέρσι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας αυτά που θα πρέπει να επισημανθούν είναι:

  1. Το παζάρι Λάρισας είναι μια γιορτή που καλύπτει το σύνολο του πληθυσμού ηλικιακά, φύλου, επαγγέλματος, και μορφωτικού επιπέδου.
  2. Είναι μια γιορτή που η διασκέδαση με την αγορά συνυπάρχουν στην συνείδηση του κόσμου.
  3. Ένα τελευταίο εύρημα που θα πρέπει να επισημανθεί είναι πως το παζάρι της Λάρισας με την  συνέχει αναβάθμιση του στην κατηγορία της ψυχαγωγίας αλλά και για κατασκευές που δεν προσβάλουν την αισθητική  αρχίζει και γίνεται εξωστρεφές μιας και το επισκέπτονται και πολίτες εκτός Λάρισας.
Previous ArticleNext Article