Εκκλησία, Μαγνησία

Τριετές Πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος» από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης και προσφοράς της Τοπικής μας Εκκλησίας, που αφορά παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου ΡΟΜΑ, αλλά και ενήλικες των δύο συνοικιών ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι και στην Αγία Παρασκευή, τίθεται σε εφαρμογή, στο πλαίσιο της Ποιμαντικής εργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες της περιοχής μας.

Το Πρόγραμμα, με την επωνυμία «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος», θα εγκαινιάσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, την Παρασκευή 29/9, στις 5μ.μ. στα παλαιά Εκπαιδευτήρια «Άγιος Απόστολος ο Νέος», έναντι της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 2/10, στις 5μ.μ.

Οι δράσεις του προγράμματος εκτείνονται σε τέσσερις τομείς :

  1. Εκπαίδευση
  • Ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα του σχολείου
  • Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά και Γαλλικά)
  • Μουσική (Βυζαντινή μουσική, Κλαρίνο, Κρουστά, Αρμόνιο, Λαούτο, Κιθάρα)
  • Χορευτικό
  • Εικαστικά – Διακόσμηση
  1. Εργαστήρι Λόγου και Αφήγησης
  2. Αθλητισμός (Ποδόσφαιρο – Ομάδα «Δημητριάς», Μπάσκετ, Κωπηλασία)
  3. Επαγγελματική Κατάρτιση (Μαγειρική, Καλλωπισμός, Μακιγιάζ, Σχολή Καμαριέρας)

Στόχοι της νέας αυτής παρέμβασης είναι η σταδιακή κοινωνική ένταξη, ο προσανατολισμός στην ολοκλήρωση των υποχρεωτικών σπουδών (Γυμνάσιο) και η συνειδητοποίηση, από μέρους των γονιών, της αξίας της εκπαίδευσης. Αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο του βιοτικού και πνευματικού επιπέδου και δυνατότητες επαγγελματικής και κοινωνικής αποκατάστασης.

Τα μαθήματα μουσικής γίνονται με την αρωγή του Συλλόγου Διάδοσης Παραδοσιακής μουσικής «ΙΩΝΙΑ», ενώ για τα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης συνεργάζεται με το πρόγραμμα το «Θεσσαλικό Ι.Ε.Κ. Γιάτσος».

Previous ArticleNext Article