Τρίκαλα

Ένα βιβλιοδέντρο στο Μουσείο Τσιτσάνη!

Μια ακόμη ανταλλακτική βιβλιοθήκη απέκτησαν τα Τρίκαλα, με τις νότες του Τσιτσάνη να τη συντροφεύουν! Σε δέντρο ακριβώς δίπλα από το Μουσείο Τσιτσάνη, εγκαινιάστηκε το «Βιβλιόδεντρο»: το νέο σημείο για το book crossing, τη συνήθεια της ανταλλακτικής «βιβλιοφαγίας», στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τον Δήμο Τρικκαίων.

Η συνήθεια είναι απλή: λάτρεις του βιβλίου σε καθορισμένα σημεία εναποθέτουν ένα βιβλίο δικό τους, παίρνοντας κάποιο άλλο για να διαβάσουν. Στη συνέχεια μπορούν να το αφήσουν σε άλλο σημείο ανταλλαγής, σε άλλη πόλη. Και να το πάρει δεύτερος αναγνώστης, που θα το αφήσει επίσης σε άλλο σημείο. Καθένας γράφει το σημείο ανταλλαγής και το βιβλίο, όπως και η συντροφιά του διαβάσματος, ταξιδεύουν…

Αυτή την όμορφη συνήθεια, που ήδη εφαρμόζει ομάδα book crossing στα Τρίκαλα, έκανε πράξη το Μουσείο Τσιτσάνη και η αντιπρόεδρος κ. Βασιλένα Μητσιάδη. Το δέντρο «ντύθηκε» με μια όμορφη κατασκευή του Αγγελου Πατσιατζή και τα πρώτα βιβλία τοποθετήθηκαν από τα μέλη της τρικαλινής ομάδας book crossing, από το σημείο ανταλλαγής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων.

Μαθητές των σχολείων άφησαν και πήραν βιβλία, για να ξεκινήσουν και αυτά το δικό τους ταξίδι. Ένα ταξίδι, ελεύθερο και ανοιχτό για τον καθένα μας.

Previous ArticleNext Article