Ειδήσεις, Ελλάδα, Περιβάλλον

ΒΟΤΑΝΑ ΦΟΝΙΑΔΕΣ! 3 βότανα που υπάρχουν και στην Ελλάδα σκοτώνουν…

Αυτά τα τρία βότανα είναι γνωστά από την αρχαιότητα, υπάρχουν στη χώρα μας και έχουν γράψει ιστορία σκοτώνοντας διάσημους, κοινούς ανθρώπους και ζώα. Δείτε ποια είναι και από τι ακριβώς κινδυνεύετε.

Κώνειο το στικτόν

Όλα τα μέρη του φυτού Κώνειο το στικτόν περιέχουν το αλκαλοειδές coniine που προκαλεί πόνους στο στομάχι και προοδευτική παράλυση. Η υπερβολική ποσότητα μπορεί να σας στοιχίσει ακόμη και τη ζωή σας. Το Κώνειο το στικτόν θεωρείται επίσης ένα από τα πιο δηλητηριώδη φυτά στην ιστορία. Πιστεύεται ότι το Hemlock είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία του Σωκράτη. Το Κώνειο το στικτόν είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο με διαφορετικά ονόματα ανάλογα με την περιοχή.

Μπελαντόνα (Atropa belladonna)

Το Belladonna που είναι επίσης γνωστό ως τα μούρα του διαβόλου, θανάσιμη σκιά και θανάσιμη κεράσια, είναι επίσης ένα από τα πιο δηλητηριώδη φυτά στον κόσμο. Το Belladonna περιέχει Tropane αλκαλοειδή που προκαλούν παραλήρημα και παραισθήσεις. 10-20 μούρα είναι αρκετά για να σκοτώσουν έναν ενήλικο άνθρωπο, ενώ ένα και μόνο φύλλο αρκεί για να πάρει τη ζωή μας, καθώς στα φύλλα συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα δηλητηρίου. Το Belladonna περιέχει την δηλητηριώδη ατροπίνη και την σκοπολαμίνη στα φύλλα του, τα μούρα, τα στελέχη και τις ρίζες του, άρα είναι δηλητηριώδες ολόκληρο το φυτό και όχι μόνο κάποιο μέρος του.

Πικροδάφνη (Oleander sp.)

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η πικροδάφνη είναι το πιο δηλητηριώδες φυτό στον κόσμο. Πολλά τα είδη των δηλητηρίων που περιέχονται σε όλα τα μέρη της όμορφης πικροδάφνης, δηλητήρια όπως η ολεανδρίνη και το neriine, τα οποία είναι γνωστά για την ισχυρή επίδραση τους στην καρδιά. Σε αντίθεση με άλλα φυτά, κάθε κομμάτι της πικροδάφνης είναι δηλητηριώδες. Λοιπόν, το φυτό πικροδάφνη είναι τόσο δηλητηριώδες που η κατάποση ενός και μόνο φύλλου είναι αρκετή για να στοιχίσει τη ζωή κάποιου. Ακόμα και ο καπνός από μια φλεγόμενη Πικροδάφνη μπορεί να μας σκοτώσει.

Previous ArticleNext Article