Κόσμος, ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέθανε ο κιθαρίστας των AC/DC Malcolm Young

Τα εγκόσμια εγκατέλειψε μία ιστορική φυσιογνωμία του χώρου της rock: Ο λόγος για τον Αυστραλό κιθαρίστα και συνιδρυτή των AC/DC, Malcolm Young, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 64 χρονών, μετά από μακρά μάχη με την άνοια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Young πέθανε το Σάββατο με την οικογένειά του κοντά του. Το όνομα του Αυστραλού κιθαρίστα θα μείνει γραμμένο στις σελίδες της rock χάρη στα δυνατά riffs του, τα οποία ανέδειξαν τους AC/DC στη θρυλική μπάντα της ιστορίας της μουσικής που γνωρίζουμε σήμερα.

Σημειώνεται πως ο Malcolm ήταν ο ένας από τους τρεις αδελφούς Young που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην ιστορία των AC/DC: Ο άλλος ήταν ο, επίσης κιθαρίστας, Angus Young, και ο άλλος ο παραγωγός George Young, που πέθανε τον Οκτώβριο.

«Διάσημος για τις επιδόσεις του στη μουσική, ο Malcolm ήταν τραγουδοποιός, κιθαρίστας, performer, παραγωγός και οραματιστής που ενέπνευσε πολλούς» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Από την αρχή ήξερε τι ήθελε να πετύχει, και, μαζί με τον νεαρότερο αδελφό του, βρέθηκαν στη διεθνή σκηνή, δίνοντας τα όλα σε κάθε τους σόου. Οι φαν τους δεν άξιζαν τίποτα λιγότερο».

Previous ArticleNext Article