Uncategorized

8 σοβαρά λάθη στο one night stand (και στο εφήμερο σεξ, γενικώς)

Επειδή θα συμβεί για μια φορά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνετε όλα λάθος. Προστατεύουμε κάπως τον εαυτό μας, αν έστω και για λίγο τον συλλάβουμε να σκέφτεται το πώς θα ήταν “αλλιώς”. Δεν υπάρχει “αλλιώς”. Υπάρχει το “τώρα” και η συγκεκριμένη συνθήκη. Η συναισθηματική εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο θα προκαλέσει ψυχικές φθορές. Και δεν είναι αυτό το ζητούμενο.   Στις μέρες μας, το σεξ της μιας βραδιάς, είναι η πιο απενοχοποιημένη μορφή σεξ. Και ταυτόχρονα η πιο επικίνδυνη στο να συμβούν σοβαρά λάθη. Και κοινωνικά, αλλά και άλλα με σοβαρές συνέπειες για την υγεία, τη σωματική και την ψυχική. Ενώ πρακτικά πρόκειται για ένα είδος συμφωνίας μεταξύ ενηλίκων από τη μία το -φαινομενικά- χαλαρό πλαίσιο, από την άλλη το γεγονός ότι κάποιο από τις δύο πλευρές ψεύδεται -στον εαυτό του, κυρίως- και οι συνέπειες εκείνης της μιας βραδιάς, μπορούν να “κυνηγούν” τη μία από τις δύο ή και τις δύο αυτές πλευρές για καιρό. Γιατί οι περισσότεροι ξεχνούν ότι και αυτό το είδος σεξ -όπως τα πάντα σ’ αυτή τη ζωή- έχουν κανόνες. Λιγότερους φυσικά από μία κανονική σχέση, αλλά ουσιαστικούς. Και να τι ξεχνούν συνήθως όσοι επιδίδονται σ’ αυτού του είδους τις ερωτικές συναναστροφές.

1. Πάντα, μα πάντα, προφυλακτικό

Δυστυχώς, δεν εξυπακούεται και η απουσία του μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν είναι ένα παραμύθι για άτακτα παιδιά. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα, στην οποία κανείς δεν θέλει να έχει ρόλο. Και αφού διευκρινιστεί αυτό -για το αμιγώς σωματικό κομμάτι- ας δούμε και της ψυχής.

2. Δεν λέμε ψέματα για την ταυτότητάς μας 

Ο κόσμος είναι μικρός. Είναι καλύτερα να μην πούμε όνομα -που λέει ο λόγος- παρά να συστηθούμε ψευδώς ή με το όνομα και την ιδιότητα ενός φίλου (πολύ κακή ιδέα). Λέμε τα βασικά, χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Δεν θα χρειαστούν, άλλωστε. Οτιδήποτε περισσότερο μοιάζει με ρώσικη ρουλέτα.

3. Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή την πρόθεση μας

Με ευγένεια, αλλά χωρίς περιστροφές και σιγουρεύομαστε ότι ο/η παρτενέρ είναι σε θέση να καταλάβει τι λέμε (δεν είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, κ.λπ) και δεν φαίνεται να διστάζει. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει από σχετικά ανώδυνες, ωστόσο ενοχλητικές, συνέπειες, έως νομικές. Προσοχή, λοιπόν.

4. Δεν δίνουμε τηλέφωνο και λοιπά στοιχεία  ….και δεν δεχόμαστε.

Η συμφωνία έχει συγκεκριμένους όρους και η ανταλλαγή μηνυμάτων μετά τη συγκεκριμένη βραδιά ακυρώνει το πλαίσιό της. Όσο καλό κι αν είναι το σεξ με το συγκεκριμένο άτομο, οτιδήποτε μετά από αυτό το ένα βράδυ, μοιραία αποκτά άλλο περίγραμμα. Και, προς Θεού, το “θα παραμείνει έτσι, σεξ και τίποτα άλλο” το είπαν πολλοί και τελικώς βρέθηκαν με σχέση. Λίγη αυτογνωσία για το τι πραγματικά αναζητά κανείς δεν βλάπτει.

5. Ναι στην ανάλαφρη κουβεντούλα πριν και μετά, όχι στις εξομολογήσεις 

Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι απολύτως δύσκολο να διαχωριστεί το συναισθηματικό σκέλος από το αμιγώς σωματικό. Όλο και κάτι θα ειπωθεί, όλο και κάποια απάντηση θα υπάρξει και ξαφνικά… διάλογος. Δεν είμαστε όμως εκεί γι’ αυτό. Όσο μιλάμε, όσο αποκαλύπτουμε κομμάτια του εαυτού μας, τόσο δενόμαστε κι αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πολύ δύσκολα.

6. Σεβόμαστε τις αποστάσεις 

Επειδή όπως προαναφέρθηκε ο κόσμος είναι μικρός, υπάρχει περίπτωση να ξαναβρεθεί κανείς με τον άνθρωπο που πέρασε μία τέτοια νύχτα. Αν συμβεί αυτό δεν φερόμαστε ούτε με υπερβολική οικειότητα, ούτε με ψυχρότητα. Συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο που θα συμπεριφερόμασταν αν είχαμε συναντήσει ξανά αυτό το άτομο σε ένα πάρτι ή σε κάποια άλλη κοινωνική επαφή. Δεν φέρνουμε σε δύσκολη θέση τον άλλον, ούτε τον κάνουμε να νιώσει αναλώσιμος. Λίγη ευγένεια! 2.5.2017 Μονόλογος ενός εθισμένου στο εύκολο sex μέσω app

7. Δεν ελπίζουμε 

Προστατεύουμε κάπως τον εαυτό μας, αν έστω και για λίγο τον συλλάβουμε να σκέφτεται το πώς θα ήταν “αλλιώς”. Δεν υπάρχει “αλλιώς”. Υπάρχει το “τώρα” και η συγκεκριμένη συνθήκη. Η συναισθηματική εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο θα προκαλέσει ψυχικές φθορές. Και δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

8. Δεν αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο απέναντί μας ως λάφυρο 

Με λίγα λόγια, απολαμβάνουμε αυτό που συμβαίνει με κλειστό στόμα. Τα σχόλια την επομένη στη δουλειά, στις παρέες και στους φίλους φανερώνουν ανασφάλεια, μηδενική ενσυναίσθηση και κανένα σεβασμό για τον εαυτό μας. Εξάλλου, για τρίτη φορά ας επισημανθεί ότι ο κόσμος είναι μικρός…

Με στοιχεία από το MensHealth.com

Previous ArticleNext Article