Λάρισα

Στις 4000 οι οικογένειες που έχουν ενταχθεί στα Κοινωνικά Τιμολόγια του Δήμου Λαρισαίων

Συνεχίζεται η διαδικασίες υποβολής αιτήσεων και ένταξης – Ποια είναι τα κριτήρια

Περίπου 4.000 νοικοκυριά της Λάρισας, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στα Κοινωνικά Τιμολόγια του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΥΑΛ, από την ημέρα που εφαρμόστηκε (Απρίλιος 2015) μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για 2077 άπορους συμπολίτες μας, 1051 άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), 542 πολύτεκνους, 234 συνταξιούχους, 60 μακροχρόνια άνεργους, 33 μονογονεϊκές οικογένειες, και ένας νέος επαγγελματίας, ενώ τονίζεται πως σημαντικός αριθμός ωφελουμένων είναι οικογένειες-άτομα δικαιούχοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδήμα Αλληλεγγύης», οι οποίοι υποστηρίζονται και από το πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ).

Η πολιτική απόφαση διεύρυνσης των κοινωνικών ομάδων, που εντάσσονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, έγινε στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από το Δήμο Λαρισαίων.

Σημειώνεται πως συνεχίζεται  την διαδικασία συλλογής και αξιολόγησης αιτήσεων για τη συμμετοχή δικαιούχων στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ, και στο δικαίωμα για μειωμένα δημοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Κατηγορίες και κριτήρια ένταξης

Ειδικότερα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ οι κοινωνικές ομάδες που ωφελούνται από το Πρόγραμμα είναι:

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΡΩΝ

Α. Απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού

Β. Ποσοστό έκπτωσης 100% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ (οικογενειακό εισόδημα έως 7000 ευρώ).

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΜΕΑ

Α. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μείωση κατά 50% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού

Β. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (συμπεριλαμβανομένων και των νεφροπαθών) και με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ, ποσοστό έκπτωσης 50%  στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Α. Πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000ε απαλλαγή  από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα μεγαλύτερο από  20.000ε μείωση κατά 50% του τέλους καθαριότητας και φωτισμού.

Β. Πολύτεκνες οικογένειες έως τέσσερα παιδιά και εισόδημα μέχρι 35.000ε ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ. Πολύτεκνες οικογένειες από πέντε έως οχτώ παιδιά και εισόδημα μέχρι 35.000ε ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

Πολύτεκνες οικογένειες από εννέα παιδιά άνω και εισόδημα μέχρι 35.000e ποσοστό έκπτωσης 75% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

  1.  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Μονογονεικές οικογένειες με τρία παιδιά και εισόδημα έως  20.000ε ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

5. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Συνταξιούχοι με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000ε ποσοστό έκπτωσης 30% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

Μακροχρόνια άνεργοι  με εισόδημα έως 10.000 ε ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Νέοι Επαγγελματίες έως 35 ετών για τα πέντε πρώτα χρόνια (εξαιρούνται τα ισόγεια καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) και εισόδημα έως 10.000ε, ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

Τέτοιου είδους δράσεις διακρίνονται από αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, ενώ τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων, παραμένουν απόρρητα με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Κοινωνικά Τιμολόγια του Δήμου μας (Δημοτικά Τέλη και ΔΕΥΑΛ) και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ,  Τηλ. 2410-687102 καθώς και στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου  Τηλ.2410680243.

Previous ArticleNext Article