ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Μαλλιά

Β. Μπουλούμπασης: Ο Απόλυτος δημιουργός αποκαλύπτεται

Βασίλης Μπουλούμπασης: Ο Απόλυτος δημιουργός αποκαλύπτεται

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο «Ψαλιδοχέρης» του hair stylist αφού δύο απλά μαγικά του κόλπα μπορούν να απογειώσουν το στυλ σου. Ο λόγος για τον Βασίλη Μπουλούμπαση τις δημιουργίες του οποίου όλες μας έχουμε θαυμάσει στα κατάξανθα μαλλιά της Ελένης Μενεγάκη της οποίας είναι αποκλειστικός κομμωτής εδώ και 17 χρόνια. Εννοείται, πως τα χτενίσματα – υπερπαραγωγή της Ζέτας Μακρυπούλια στο Dancing with the Stars μας έχουν αφήσει έκθαμβους. Η Θεσσαλική Press εξασφάλισε για τους αναγνώστες της μια αποκλειστική συνέντευξη από τον κορυφαίο hair stylist.

Συνέντευξη: Θεοδώρα Τζανή

Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό σου διαπιστώνει ότι έχεις συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας Showbiz (Ελένη Μενεγάκη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Ελένη Τσολάκη, Χαρούλα Αλεξίου, Μαρινέλα, Μαρί Σαντάλ, Ναταλία Γερμανού, Ζέτα Μακρυπούλια,  Ευαγγελία Αραβανή, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Οικονομόπουλο και πολλούς άλλους). Νιώθεις πληρότητα από την δουλειά σου;

Πράγματι, έχω κάνει πολλά πράγματα. Πολλές φορές λέω στον εαυτό μου πως τα έχω κάνει όλα αλλά όλα δεν τα έκανε κανένας ποτέ. Όσο τα χρόνια περνάνε εξελίσσεσαι, μαθαίνεις από τα λάθη σου, βγαίνουν καινούργιες δουλειές και προκύπτουν νέες συνεργασίες στις οποίες πάντα πρέπει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Εάν έχεις την ενέργεια μέσα σου και σου αρέσει η δουλεία σου πάντα βρίσκεις νέα πράγματα να κάνεις και πάντα αναζητάς κάτι καλύτερο.

Έχεις αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξη σου πως οι συνεργασίες σου με την Ελένη Μενεγάκη και την Νατάσα Θεοδωρίδου ήταν αυτές που σε ανέδειξαν ως επαγγελματία. Που στηρίζεις αυτή σου την άποψη;

Όταν έχεις μια συνεργασία για πολλά χρόνια με κάποια επώνυμη κυρία, την οποία βλέπει όλη η Ελλάδα σαφώς και αναδεικνύεσαι μέσα από αυτή. Και πιστεύω πως μόνο όταν έχεις μια ανάλογη συνεργασία καταφέρνεις να ξεχωρίσεις. Προσωπικά και ως επαγγελματίας αλλά και ως άνθρωπος πάντα αναγνωρίζω όσους με στηρίζουν, καθώς ο καθένας με βοηθάει να χτίσω ένα πετραδάκι.

Σταθμός επίσης στην καριέρα σου ήταν και οι συνεργασίες σου στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 όπου επιμελήθηκες την εμφάνιση των καλλιτεχνών και της εμφάνισης της Μαρίας Μενούνος στην Eurovision το 2006.  Ήταν φαντάζομαι μια ιδιαίτερη τιμή για εσένα, αφού μέσω της δουλειάς σου έπρεπε να αναδείξεις και την Ελλάδα. Τι αποκόμισες από αυτές τις δυο σημαντικές εμπειρίες; 

Τιμή νιώθω για όλες τις δουλειές που έχω κάνει. Με ενδιαφέρει όταν αναγνωρίζεται η δουλειά μου, γι αυτό και είναι τιμή μου όταν κάποιος με επιλέγει. Σε αυτές τις δύο τόσο σημαντικές διοργανώσεις για την χώρα μας η περηφάνια, η τέρψη και το δέος που με κατέκλυζαν ήταν κάτι πρωτόγνωρο.

H      κομμωτική είναι τέχνη. Ωστόσο Θεωρείς πιο σημαντικό το ταλέντο, ή τη συνεχή εξάσκηση στην τέχνη του hair styling;

Η έναρξη για το επάγγελμα αυτό σαφώς και είναι το ταλέντο. Το ταλέντο όμως από μόνο του δεν φτάνει. Χρειάζεται διάβασμα, να παρακολουθείς  την μόδα και σίγουρα να είσαι δυνατός χαρακτήρας. Σημαντικό επίσης ρόλο παίζουν η τύχη και οι γνωριμίες.

Ένας επαγγελματίας  που δραστηριοποιείται στην επαρχία είναι πιο δύσκολο να αναδείξει το ταλέντο του;

Προσωπικά σίγουρα με βοήθησε το γεγονός ότι βρίσκομαι στην Αθήνα στο να δικτυωθώ πιο εύκολα. Υπάρχουν εκατομμύρια καλοί κομμωτές σε όλο τον πλανήτη, μπορεί απλά εγώ να έτυχε να είμαι στην Αθήνα.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με το hair styling;

Από μωρό με θυμάμαι να προσπαθώ να χτενίσω τα μαλλιά της μητέρας μου και των ξαδέρφων μου, γι αυτό και ήξερα από πολλή μικρή ηλικία το επάγγελμά που θα ακολουθήσω. Έτσι όταν τελείωσα το Λύκειο δεν πήγα να σπουδάσω γιατί παρόλο που μου άρεσε η ειδικότητα που είχα (Δομικών Υλικών) δεν θα με ευχαριστούσε στο 100%. Πάντα μου άρεσε και μου αρέσει η γυναίκα. Θέλω η γυναίκα να είναι όμορφη, περιποιημένη και να μπορώ να συνεισφέρω κι εγώ έστω με τον παραμικρό τρόπο στο να γίνει ακόμη πιο όμορφη και ελκυστική.

Οι επώνυμες κυρίες πως ήρθαν στην ζωή σου;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως με την κομμωτική άρχισα να ασχολούμαι αμέσως μόλις τελείωσα το Λύκειο και λίγα χρόνια αργότερα ξεκίνησα να δουλεύω σε κομμωτήρια. Ένας φίλος που ήταν Creative make up artist σε ένα μεγάλο πρακτορείο μου έλεγε ότι είμαι πολύ καλός για να μείνω μόνο στο χώρο του κομμωτηρίου και θα έπρεπε να κυνηγήσω την τύχη μου σε κάποιο πρακτορείο για συνεργασία με περιοδικά. Πήγα λοιπόν στο πρακτορείο, όπου τα άτομα που το διαχειρίζονταν τότε με προώθησαν πολύ καλά, τους άρεσε η δουλειά μου και μου έκλειναν σιγά σιγά δουλειές σε περιοδικά της εποχής. Μικρά editorial στην αρχή και στη συνέχεια εξώφυλλα. Λίγο καιρό αργότερα με ζητήσανε από την Sony για ένα video clip της Γλυκερίας, όπου και στην Sony άρεσε πολύ η δουλειά μου και η συνεργασία μας κράτησε πολλά χρόνια. Μέσα στην Sony γνώρισα την Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Χρήστο Δάντη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Αντώνη Ρέμο. Στην συνέχεια όλα ήρθαν μόνα τους. Όταν μπεις στον χώρο και κάνεις μια δουλειά που αρέσει, ρωτάνε για εσένα και το όνομα σου γίνεται γνωστό. Εάν είσαι και άνθρωπος που αντέχεις, αγαπάς και σ’ ενδιαφέρει η δουλειά σου τότε θα πετύχεις σίγουρα.

Έχεις θυσιάσει προσωπικά σου ενδιαφέροντα για χάρη της δουλειάς;

Φυσικά, καθώς η κομμωτική του είδους μου είναι τελείως διαφορετική από τον κομμωτή που είναι στο κομμωτήριο. Του δικού μου είδους η κομμωτική απαιτεί πολλές ώρες εργασίας, τρελά ωράρια, σκληρότητα, και τεράστια ευθύνη. Όταν χτενίζεις μια γυναίκα την οποία βλέπει όλη η Ελλάδα, το άγχος για το αποτέλεσμα έχει άλλη βαρύτητα.

Θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας κάποιες τάσεις που θα επικρατήσουν το φθινόπωρο σε ό,τι αφορά το styling των μαλλιών;

Την μόδα στην δουλειά μου την παρακολουθώ πάρα πολύ (ξένες πασαρέλες, περιοδικά, internet, ξένους κομμωτές τους οποίους θαυμάζω). Αυτό που παρατηρώ σε ότι αφορά το χρώμα, φέτος το χειμώνα θα κυριαρχήσουν οι ζεστές αποχρώσεις. Ξανθό χρυσό για παράδειγμα και όχι σαντρέ. Το ίδιο και με τα υπόλοιπα χρώματα. Σχετικά με το χτένισμα και το styling είναι πιο πολύ στην μόδα τα επιμελώς ατημέλητα, λίγο κυματιστά και όχι ολόισια. Όσο για τα μήκη πιο πολύ παίζει αυτό που φτάνει λίγο πιο κάτω από τους ώμους.

Πώς να επαναφέρουμε την λάμψη στα μαλλιά μας μετά το καλοκαίρι;

Η λάμψη επαναφέρεται με τα σωστά προϊόντα (σαμπουάν, μάσκα, λάδι). Όταν χρησιμοποιούμε καλά προϊόντα όλο το χρόνο διατηρούμε την ποιότητα των μαλλιών σε μια πολύ καλή κατάσταση. Εγώ συνεργάζομαι με μια εταιρεία, την Orzene που διαθέτει στην αγορά ελληνικά προϊόντα και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που συνεργάζομαι μαζί τους. Πρόσφατα βγάλαμε ένα λάδι το οποίο λειτουργεί και ως θεραπεία από την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τα μαλλιά μας εξαιτίας του καλοκαιρινού ήλιου. Απαιτείται όμως λίγη ποσότητα και μόνο στις άκρες.

Πες μας την πιο σημαντική beauty συμβουλή που έχεις αποκομίσει έπειτα από τόσα χρόνια καριέρας

Μια καλή σειρά προϊόντων είναι το σημαντικότερο. Έπειτα ένα λάθος που παρατηρώ ότι κάνουν πολλές γυναίκες: τα μαλλιά δεν τα χτενίζουμε ποτέ στεγνά. Ένα λαδάκι στις άκρες πριν και πάντα χτενίζουμε από κάτω προς τα πάνω.

Τα extensions όλες γνωρίζουμε ότι καταστρέφουν τα φυσικά μαλλιά. Ωστόσο αυτές που επιθυμούν να τα φοράνε πώς μπορούν να τα προστατεύουν;

Δεν θα πω πως καταστρέφουν τα μαλλιά αλλά ούτε και πως κάνουν το απόλυτο καλό. Παίζει ρόλο πως θα τα χρησιμοποιήσεις, γιατί από την στιγμή που μπαίνουν είναι ένα βάρος στην ήδη υπάρχουσα τούφα. Εάν δεν προσέξουμε αυτή η τούφα θα σπάσει. Προσοχή στον τρόπο που τα χτενίζουμε, να μη μπερδεύονται και να τα αλλάζουμε κάθε δύο μήνες.

Η άποψη του «Όσο η γυναίκα μεγαλώνει πρέπει να κόβει τα μαλλιά», σε βρίσκει σύμφωνο;

Από μια πλευρά ναι. Η πρόταση όμως που θα κάνω θέλω να συμβαδίζει με αυτό που επιθυμεί μια γυναίκα. Σαφώς παίζουν ρόλο και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, δεν πάνε όλα τα μαλλιά σε όλες.

Θα μας αποκαλύψεις μερικά μυστικά ομορφιάς της Ελένης Μενεγάκη;

Η Ελένη προσέχει πάρα πολύ τα μαλλιά της αλλά και τον εαυτό της γενικότερα (διατροφή, δέρμα) και πραγματικά της βγάζω το καπέλο. Κρατάει τα μαλλιά της πάντα ενυδατωμένα, χρησιμοποιεί σωστά προϊόντα  και τα προστατεύει πολύ από τον ήλιο που είναι μεγάλος εχθρός. Απλά πράγματα που όλες οι γυναίκες μπορούν να κάνουν. Μια συμβουλή που θα έδινα σε μια γυναίκα είναι να προσέχει τον εαυτό της από μικρή γιατί όταν αφήσεις κάτι σε αφήνει κι αυτό.

Της έχει περάσει από το μυαλό να αλλάξει χρώμα;

Το έχουμε συζητήσει κάποιες φορές αλλά νομίζω πως την Ελένη την έχει αγαπήσει ο κόσμος ξανθιά. Είναι η Ελένη μας, την αγαπάμε και την θέλουμε έτσι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες σταρ (Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe και η δική μας Αλίκη Βουγιουκλάκη) όταν έγιναν γνωστές και καθιερώθηκαν στο χώρο δεν έκαναν μεγάλες αλλαγές.

 

Θα σου αναφέρω μερικές διάσημες ελληνίδες και θέλω να μου πεις τι θα άλλαζες στα μαλλιά τους:

Δούκισσα Νομικού: Δε θα της έκανα επίσης αλλαγές γιατί την έχουμε μάθει ως την «Barbie της ελληνικής τηλεόρασης». Κάποια στιγμή θα ήθελα να τη δω με ένα ombre, αλλά να ξεκινάει από ξανθό σκούρο και να καταλήγει σε ξανθό ανοιχτό.

Έλενα Παπαρίζου: Την προτιμώ με μακρύ, καστανό σκούρο μαλλί.

Αθηνά Οικονομάκου: Θέλω να την δω με ένα καστανό ανοιχτό ή μελί, όχι ξανθό σαντρέ.

Ναταλία Γερμανού: Ενώ όλοι την προτιμούν καστανή εμένα μου αρέσει ξανθιά. Θα ήθελα να την δω με μελί βάση και πυρόξανθες ανταύγειες.

Δέσποινα Βανδή: Ένα γλυκό καστανό που να χρυσαφίζει είναι το ιδανικό για την Δέσποινα. Σε μήκος τα θέλω μέχρι το στήθος.

Ζέτα Μακρυπούλια: Είναι πολύ θηλυκό και της πάνε τα πάντα. Την θέλω ξανθιά με μακρύ μαλλί.

Μαρία Μενούνος: Η Μαρία είναι είδωλο, δεν αλλάζει. Σικάτη, μεσογειακή, καστανή.

Ευαγγελία Αραβανή: Ξανθιά με μακρύ φιλαριστό μαλλί.

Η περιποίηση των μαλλιών ήταν ανέκαθεν από τα πιο κερδοφόρα επαγγέλματα. Έχει επηρεάσει τον κλάδο σας η οικονομική κρίση;

Σαφώς και τον έχει επηρεάσει και το παρατηρώ και από φίλους μου που έχουν κομμωτήρια. Κατανοώ πως υπάρχουν οικονομικά προβλήματα αλλά για μένα μια γυναίκα δεν πρέπει να κάνει πειράματα με την εμφάνιση της, όπως να βάφει τα μαλλιά μόνη της για παράδειγμα. Πρέπει να έχει τον κομμωτή της, να τον εμπιστεύεται γιατί αυτός θα της κάνει σωστά πράγματα. Για ένα ωραίο κούρεμα, χρώμα ή θεραπεία πρέπει να εμπιστευόμαστε τον κομμωτή.

Σκέφτεσαι να  ανοίξεις σχολή ώστε να διδάξεις την τέχνη σου στα νέα παιδιά ;

Θα ήθελα να το κάνω κάποια στιγμή αλλά μόνο αν μπορώ να αφιερωθώ σε αυτό 100%. Θέλω τα παιδιά που θα βγούνε από εμένα να είναι οι καλύτεροι, τα μεγαλύτερα αστέρια στο είδος τους.

Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα νέο παιδί που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα;

Να αγαπάει αυτό που κάνει και να έχει θέληση να μάθει. Δεν γίνεται να σου αρέσει η κομμωτική αλλά να βαριέσαι να διαβάσεις. Πρέπει να έχεις όρεξη να μάθεις στην αρχή και οι εμπειρίες στη συνέχεια είναι αυτές που θα σε καταξιώσουν.

Κλείνοντας την συνέντευξη θέλω να μου περιγράψεις τα χαρακτηριστικά  της ιδανικής γυναίκας για εσένα

Όταν μια γυναίκα είναι προσεγμένη σε στυλ, μαλλιά, μακιγιάζ, ντύσιμο, φαίνεται πάντα ωραία και εκπέμπει αυτοπεποίθηση. Η γυναίκα για μένα πρέπει απλά να φροντίζει τον εαυτό της. Γιατί πολύ απλά είναι ΓΥΝΑΙΚΑ!

 

 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article