Uncategorized

Γιορτές στα Αγγλικά γήπεδα

Οι έννοιες “γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς” και “ποδόσφαιρο” είναι άρρηκτα συνδεδεμένες για τους Άγγλους

Εορταστική περίοδος αυτή που διανύουμε και το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα στις περισσότερες χώρες είναι συρρικνωμένο έως ανύπαρκτο. Το αυτό δεν ισχύει για τους Άγγλους όμως, αφού όχι απλά δεν έχουν μειωμένο πρόγραμμα, αντιθέτως έχουν πιο πολλά παιχνίδια! Γιορτές και ποδόσφαιρο, δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους στην Αγγλία!

Νομιμες Εταιρείες Στοιχήματος. Σίγουρα τις γνωρίζειες όλες;

Η αγωνιστικής της Boxing Day, θα ολοκληρωθεί σε δυο δόσεις. Πρώτα την Τετάρτη με το ματς της Σίτι στην έδρα της Νιούκαστλ και μετά την Πέμπτη με το ματς της Άρσεναλ στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Και με τα νέα δεδομένα, η Σίτι μπορεί να φτάσει την διαφορά από την έτερη ομάδα της πόλης (Γιουνάιτεντ) στο +15 και ουσιαστικά να τελειώσει με το θέμα “τίτλος”. Βέβαια μόνο εύκολο δε θα είναι αυτό, αφού ο Ράφα Μπενίτεθ ζει για τα μεγάλα ματς!

Αγωνιστική δράση έχουμε καθόλη την διάρκεια των εορτων όμως. Το τετραήμερο γύρω από την Πρωτοχρονιά, έχουμε καθημερινή δράση σε όλες τις βαθμίδες του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Στις 30 Ιανουαρίου, έχουμε επτά ματς για την Πρέμιερ Λιγκ. Ξεχωρίζουν τα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον, Λίβερπουλ – Λέστερ.

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, η Σίτι πάει στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας που “καίγεται” για βαθμούς και η Άρσεναλ που θέλει να αναρριχηθεί στη βαθμολογία πάει να παίξει με τη Γουέστ Μπρομ. Δύσκολα ματς.

Την Πρωτοχρονιά, δέκα ομάδες θα γιορτάσουν το νέο έτος στα γήπεδα. Αναμφίβολα το ματς που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του, είναι το Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μαζεμένες γκέλες για τους “κόκκινους διαβόλους” και σίγουρα τα συνεχόμενα ματς σε μικρό διάστημα δεν ενδείκνυνται ως τρόπος αντιμετώπισης του ντεφορμαρίσματος. Από κει και πέρα και το Μπέρνλι – Λίβερπουλ είναι σίγουρα ωραίο παιχνίδι, ενώ έχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον!

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, έχει τέσσερα ματς στο πρόγραμμα. Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα θα υποδεχτεί τη Γουότφορντ του Μάρκο Σίλβα. Δυο από τους κορυφαίους προπονητές του πρώτου γύρου στο Νησί. Και η Γουότφορντ μπορεί να έχει κάνει μαζεμένες ήττες και να έχει προβλήματα με απουσίες, αλλά μέχρι τώρα έχει κάνει ουκ ολίγες “κηδείες” στους “μεγάλους”. Ο δε Χάρι Κέιν της Τότεναμ, θα γιορτάσει το ρεκόρ του στο γήπεδο της Σουόνσι. Θυμίζουμε ότι ο Άγγλος στράικερ έσπασε το ρεκόρ του κορυφαίου σκόρερ των Βρετανικών γηπέδων, Άλαν Σίρερ για τα περισσότερα γκολ σ’ ένα ημερολογιακό έτος!

Δράση όμως δεν έχουμε μόνο στην Πρέμιερ Λιγκ. Και στην Τσάμπιονσιπ και στις άλλες δυο επαγγελματικές κατηγορίες έχουμε συνεχόμενα ματς. Φυσικά, στην Τσάμπιονσιπ το μεγάλο ενδιαφέρον θα είναι το Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Τότε θα γίνει το ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα στην Μπρίστολ Σίτι που είναι δεύτερη και την πρωτοπόρο, Γουλβς!

Οι γιορτές, γιορτές και η μπάλα, μπάλα για τους Βρετανούς!

Previous ArticleNext Article