ΒΙΒΛΙΟ, Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Το κουμπί και άλλες ιστορίες” της Τασούλας Τσιλιμένη από τις Εκδόσεις Καστανιώτη στο Βόλο στις 14 Φεβρουαρίου

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου και το βιβλιοπωλείο-καφενείο Χάρτα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τασούλας Τσιλιμένη – Το κουμπί και άλλες ιστορίες την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 8 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κώστας Ακρίβος, συγγραφέας,

Βίκυ Μαντζώρου, πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας,

Ευγενία Σηφάκη, λέκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

και η συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ηλίας Κουτσέρης, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου.

Βιβλιοπωλείο-καφενείο Χάρτα
Σκενδεράνη 16
Βόλος , 24210-33.250

Βιογραφικά στοιχεία

Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο οποίο διδάσκει θέματα Παιδικής-Εφηβικής Λογοτεχνίας, Αφήγηση και Μυθοπλασία-Δημιουργική Γραφή κειμένων βραχείας φόρμας. Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα έγκριτα περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους. Είναι διευθύντρια του ηλεκτρονικού περιοδικού Κείμενα για τη μελέτη της Παιδικής Λογοτεχνίας (www.keimena.ece.uth.gr) και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Διαδρομές. Ασχολείται επίσης με την κριτική βιβλίων. Εκτός από άρθρα, μελετήματα και βιβλία για τη θεωρία και τη διδακτική της Παιδικής Λογοτεχνίας, γράφει λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά. Διηγήματα και μικρές ιστορίες της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και σε έντυπα, όπως το ηλεκτρονικό περιοδικό Ο Αναγνώστης, η εφημερίδα Ελευθερία και άλλα. Βιβλία της έχουν μπει στη βραχεία λίστα του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ενώ το βιβλίο της Ο κύριος Μπου έχει τιμηθεί με το Βραβείο Εικονογράφησης του ίδιου φορέα.

Previous ArticleNext Article