ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Πρόσωπο

Σε ποια προϊόντα ομορφιάς πρέπει να επενδύσεις ανάλογα με την ηλικία σου

Ποια είναι η ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει να ακολουθούμε;

Όσο μεγαλώνουμε οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλάζουν. Σε κάθε δεκαετία της ζωής μας πρέπει να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας με τον κατάλληλο τρόπο. Όποια κι αν είναι η ηλικία σου, λοιπόν, αφιέρωσε καθημερινά λίγο χρόνο στον εαυτό σου και ακολούθησε μία συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς που θα κάνει την επιδερμίδα σου να δείχνει ενυδατωμένη, φρέσκια και υγιής. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μία περιουσία σε… άπειρα καλλυντικ,ά προκειμένου να φροντίσεις τον εαυτό σου. Δημιουργήσαμε έναν σύντομο οδηγό για να σε βοηθήσουμε να βάλεις προτεραιότητες ανάλογα με το budget σου και συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα tips για τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιείς, προκειμένου να αποφύγεις συχνά λάθη, που όλες κάνουμε.

Γυναίκες άνω των 30 ετών…

Ανεξαρτήτως ηλικίας, τα serum πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή κάθε γυναικείας λίστας καλλυντικών. Είναι από τα προϊόντα περιποίησης που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχουν εξελιχθεί ιδιαίτερα προσφέροντας σημαντικά οφέλη στην επιδερμίδα μας, θρέφοντάς την σε βάθος. Τα τελευταία χρόνια, έχουν καταφέρει να εκτοπίσουν τις ενυδατικές κρέμες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως το τελευταίο βήμα της καθημερινής μας περιποίησης. Μετά την ηλικία των 30, ένα καλό serum υψηλής τεχνολογίας είναι το βασικό καλλυντικό στο οποίο πρέπει να επενδύουμε. Επίλεξε, λοιπόν, ένα προϊόν που περιέχει θρεπτικά συστατικά που θα ενυδατώσουν σε βάθος την επιδερμίδα σου και θα της χαρίσουν νεανική όψη.

Οξέα

Χρησιμοποίησε οξέα, όπως για παράδειγμα το γλυκολικό οξύ, που προκύπτει από το ζαχαροκάλαμο, έχει απολεπιστική δράση, απομακρύνοντας έτσι τα νεκρά κύτταρα, βελτιώνοντας την όψη της επιδερμίδας μας και χαρίζοντας ομοιόμορφο τόνο. Μας βοηθάει σημαντικά να καταπολεμήσουμε πανάδες, σημάδια και άλλες ατέλειες, ενώ υπάρχει ως συστατικό σε καθαριστικά προσώπου και ενυδατικές. Επίλεξε, λοιπόν, μία εξειδικευμένη λοσιόν, που έχει μεγάλη περιεκτικότητα στην εν λόγω ουσία.

Κρέμα νυκτός

Επίλεξε με προσοχή την κρέμα νυκτός σου, και φρόντισε να περιέχει συστατικά με αντιγηραντική δράση που θα «δουλεύουν» όσο εσύ κοιμάσαι. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι προκειμένου να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου, πρέπει να ξεκουράζεσαι επαρκώς. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια του ύπνου πραγματοποιείται η ανανέωση των κυττάρων και αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου. Φρόντισε κάνεις ένα «σωστό» beauty sleep και να κοιμάσαι τουλάχιστον έξι με οκτώ ώρες καθημερινά. Τα αποτελέσματα θα φανούν στην επιδερμίδα σου!

Καθαριστικά προσώπου

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι ο καθαρισμός είναι το πιο σημαντικό βήμα στη φροντίδα της επιδερμίδας μας, καθώς μας βοηθάει να αποβάλλουμε τους ρύπους, τον ιδρώτα και το σμήγμα. Αν δεν καθαρίσεις κατάλληλα το πρόσωπό σου, τότε οποιαδήποτε κρέμα και αν εφαρμόσεις στη συνέχεια, δεν έχει σημασία. Απλώς πετάς τα χρήματά σου… Στην αγορά θα βρεις πολλά καθαριστικά προσώπου που κοστίζουν λιγότερο από είκοσι ευρώ. Προτίμησε αυτά που δεν κάνουν αφρό και επίλεξε ένα balm ή ένα γαλάκτωμα. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι δεν πρέπει να περιέχουν σιλικόνες, parabens και mineral oils…

Eνυδατική κρέμα ημέρας και κρέμα ματιών

Μία καλή αντιγηραντική κρέμα που προστατεύει και κρατάει καλά ενυδατωμένη την επιδερμίδα ολόκληρη την ημέρα είναι απαραίτητη σε κάθε ηλικία. Σε συνδυασμό με μία ενισχυμένη κρέμα ματιών, που θα βελτιώσει τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους, θα κάνουν το πρόσωπό σου να μοιάζει φρέσκο.

Γυναίκες από 20 μέχρι 30 ετών

Και σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία, το serum είναι το καλλυντικό στο οποίο πρέπει να επενδύσεις. Εξίσου σημαντική είναι και μία εξειδικευμένη κρέμα νυκτός, η οποία θα «προλάβει» τη ζημιά που προκαλεί ο χρόνος (όσο ακόμη προλαβαίνεις)! Φρόντισε να την εφαρμόζεις κάθε βράδυ, αρκετή ώρα πριν πέσεις στο κρεβάτι, ώστε να έχει χρόνο να απορροφηθεί και να δράσει αποτελεσματικά. Μην ξεχνάς ότι, όπως λένε, «ο ύπνος θρέφει». Ωραία τα ξενύχτια και το αλκοόλ, αλλά μην το παρακάνεις…

Από εκεί και πέρα ένα καλό καθαριστικό προσώπου, μία ενυδατική και μία κρέμα ματιών είναι τα απαραίτητα σου σύνεργα για απαλή, λαμπερή και πολύ καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τη σωστή διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι, αφού καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου, εφαρμόζεις ένα toner, στη συνέχεια την κρέμα ματιών, το serum και την ενυδατική σου. Μην ξεχνάς ότι το κλειδί είναι η συνέπεια. Αφιέρωσε 10′ της ώρας στον εαυτό σου κάθε πρωί και βράδυ και θα δεις τη διαφορά στην επιδερμίδα σου!

Κάτω των 20…

Συνήθως, όταν είμαστε νεότερες αμελούμε τη φροντίδα της επιδερμίδας μας και… βαριόμαστε να ασχοληθούμε με αυτή. Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες που αγχώνουν, αλλά και τη μάχη για το χρόνο, για αυτό και μπορεί να τεμπελιάζουμε και να μην ακολουθούμε μία συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς. Αν, λοιπόν, ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και πρέπει να επιλέξεις ένα μόνο προϊόν, τότε αυτό θα είναι μία καλή ενυδατική, την οποία θα εφαρμόζεις αφού καθαρίσεις πολύ καλά το πρόσωπό σου. Φυσικά, το αντηλιακό είναι απαραίτητο Χειμώνα – Καλοκαίρι. Φρόντισε να διατηρήσεις τη νεανική όψη της επιδερμίδας σου και μην το ξεχνάς!

Previous ArticleNext Article