ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Ομορφιά

Τί είναι ο ΣΕΜΜΕ και γιατί να γίνω μέλος;

Μέχρι πρότινος στην Ελλάδα δεν υπήρχε ένας επαγγελματικός σύλλογος που να προστατεύει και να προβάλει τον κλάδο και τους επαγγελματίες Μικροχρωμάτωσης και Microblading. Πρακτικά αυτό σήμαινε πως ο κάθε επαγγελματίας ήταν απροστάτευτος, χωρίς δικαιώματα και χωρίς στήριξη συμβουλευτική. Η ανάγκη της εποχής και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε επαγγελματίας επιτάσσουν τη συσπείρωση και την αλληλοβοήθεια. Αυτές οι σκέψεις έκαναν τη Ναταλία Babenko το 2018 να ιδρύσει το Σύλλογο Επαγγελματιών Μικροχρωμάτωσης και Microblading Ελλάδος.

Σε ποιους απευθύνεται ο ΣΕΜΜΕ;

Απευθύνεται σ’ όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με το ημιμόνιμο μακιγιάζ και δραστηριοποιούνται στην επικράτεια.

Τί κερδίζουν τα μέλη του ΣΕΜΜΕ;

  • Δωρεάν παρακολούθηση διαφόρων ημερίδων
  • Έκπτωση για την παρακολούθηση Συνεδρίων – Σεμιναρίων – Masterclasses
  • Συνεχής ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου του ημιμόνιμου μακιγιάζ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
  • Συνεχή στήριξη
  • Συμμετοχή σε μια οργανωμένη και φιλική ομάδα για όλους τους επαγγελματίες του ημιμόνιμου μακιγιάζ που διέπεται από κοινό ενδιαφέρον

Πού αποσκοπεί ο ΣΕΜΜΕ;

Βασικός πυλώνας του ΣΕΜΜΕ είναι η γνωριμία και επαφή των επαγγελματιών του κλάδου κάτω από την «ομπρέλα» του σωματείου, προκειμένου μέσα από οργανωμένες δράσεις να γίνεται ευκολότερη η άσκηση του επαγγέλματος και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των  επαγγελματιών του κλάδου.

Ο ΣΕΜΜΕ έχοντας επιστρατεύσει μια ομάδα από εκλεκτούς συνεργάτες και συμβούλους, επιχειρεί να επιλύσει σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της Μικροχρωμάτωσης και του Microblading όπως είναι η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, η άρτια εκπαίδευση, η εξειδίκευση και η συνεχής συμβουλευτική.

Με τη βοήθεια και καθοδήγηση έμπειρων εκπροσώπων από τον ιατρικό και νομικό κλάδο, ο ΣΕΜΜΕ θα εστιάσει και θα εργαστεί για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων και προσκομμάτων που εμποδίζουν τους επαγγελματίες να αναπτυχθούν.

Μέσα από τη δομή και τη σύνθεσή του θα βρίσκει λύσεις, θα κάνει προτάσεις σχετικά με πιο αποδοτικές πρακτικές και θα προσφέρει συλλογικά αλλά και ατομικά βοήθεια και συμβουλευτική σε οποιοδήποτε μέλος που είναι συνεπές ως προς τις υποχρεώσεις του.

Πού στοχεύει ο ΣΕΜΜΕ;

  • Κατοχύρωση και βελτίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των επαγγελματιών του ημιμόνιμου μακιγιάζ
  • Δημιουργία γραφείου συμβουλευτικής για ζητήματα νομικής, ιατρικής, ή αισθητικής φύσεως σχετικά με το ημιμόνιμο μακιγιάζ
  • Σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των επαγγελματιών που σχετίζονται με το ημιμόνιμο μακιγιάζ, ανταλλαγή απόψεων και θέσεων και χάραξη κοινής πορείας για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του καταναλωτή
  • Εξειδίκευσή των επαγγελματιών βάσει ελέγχων για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών
  • Διασφάλιση αξιοπρεπών αμοιβών που αντιστοιχούν στις παρεχόμενες υπηρεσίες
  • Καθιέρωση επαγγελματικής δεοντολογίας και ορθών πρακτικών και αρχών διενέργειας της Μικροχρωμάτωσης και του Microblading
  • Δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και στήριξη καθ’ όλη τη διαδικασία πιστοποίησης των επαγγελματιών του ημιμόνιμου μακιγιάζ που το επιθυμούν
  • Παρακολούθηση των διεθνών και εγχώριων επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων σχετικά με το (ημι)μόνιμο μακιγιάζ
  • Ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις ωφέλειες από το ημιμόνιμο μακιγιάζ –άρα και προσέλκυση νέων πελατών στους επαγγελματίες του κλάδου

Πώς μπορώ να γίνω μέλος;

Μέλος μπορεί να γίνει κάθε επαγγελματίας Μικροχρωμάτωσης και Microblading που έχει κατανοήσει τους σκοπούς στο σωματείο και αποδέχεται το καταστατικό.

Βήματα συμμετοχής:

Βήμα 1ο:  Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας ενδιαφέροντος https://semme.gr προκειμένου το αρμόδιο τμήμα του ΣΕΜΜΕ να εξετάσει την αίτηση.

Βήμα 2ο:  Η αίτηση εγκρίνεται και ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται τηλεφωνικά για τα επόμενα βήματα και τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να αποστείλει στο email: info@semme.gr.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: 211 111 2677

Previous ArticleNext Article