Ειδήσεις

Δολοφονήθηκε στον Καναδά 37χρονος Ελληνας επιχειρηματίας

Ο 37χρονος Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Μάθιου Στάικος , γεννημένος και μεγαλωμένος στον Καναδά, βρέθηκε δολοφονημένος στις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας, στην περιοχή Γιόρκβιλ του Τορόντο

Η αστυνομία του Τορόντο κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς. Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του ακαριαία, αφού έφερε τραύμα στο κεφάλι. Οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη το πιθανό κίνητρο του δράστη, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Στάϊκος είχε συνδέσει το όνομά του με την Λάρισα μέσω της εταιρείας Vleepo, μια ελληνική startup που ιδρύθηκε στη Λάρισα από τον ίδιο και τον Λαρισαίο συνεταίρο του Χάρη Καλογήρου.

(σ.σ. δεξιά σε φωτογραφία στο Λίντο της Λάρισας)
(σ.σ. δεξιά σε φωτογραφία στο Λίντο της Λάρισας)

Τους δύο επιχειρηματίες  είχε παρουσιάσει παλιότερα η ιστοσελίδα linto.gr, του οργανισμού καινοτομίας και πολιτισμού Λίντο που εδρεύει στη Λάρισα δίπλα στο αρχαίο θέατρο.

Οι ίδιοι είχαν δηλώσει χαρακτηριστικά τα εξής:

Χάρης Καλογήρου: Με τον Matthew γνωριστήκαμε ουσιαστικά λόγω των games που έφτιαχνα εκείνη την περίοδο. Είχα φτιάξει ένα παιχνίδι, το pop-corny το οποίο έγινε σχετικά μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Αρχικά το παιχνίδι ήταν μόνο για Αpple τηλέφωνα και Αndroid. Η Blackberry, στην οποία δούλευε τότε ο Matthew, ενδιαφέρθηκε να κάνει το παιχνίδι endorse, και να βοηθήσει δηλαδή να μεταφερθεί στην πλατφόρμα της. Μέσα από αυτό ουσιαστικά γνωρίστηκα με σημαντικά στελέχη της Blackberry. Στη συνέχεια ο Matthew έφυγε από την Blackberry για να κάνει δικά του πράγματα και καταλήξαμε σήμερα στο να δουλεύουμε μαζί. Το Pop Corny ήταν η αφορμή να γνωριστώ και με έναν από τους εργαζομένους που έχουμε σήμερα στην εταιρεία. Τον γνώρισα επειδή ήταν για ένα μεγάλο διάστημα ο καλύτερος παίχτης αυτού του παιχνιδιού στην Ελλάδα.

Matthew Staikos:  Είχαμε μία ιδέα να δημιουργήσουμε ένα software στο Τορόντο. Ψάχναμε για καλούς engineers για να το κάνουμε, αλλά πέρα από αυτό, θέλαμε ιδανικά να βρούμε engineers στην Ελλάδα. Οπότε, όταν συναντηθήκαμε με τον Χάρη αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Αυτό που σχεδιάζαμε να κάνουμε αρχικά ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που προέκυψε να κάνουμε στο τέλος. Το προϊόν άλλαξε, αλλά και η επαγγελματική μας σχέση άλλαξε. Ξεκινήσαμε διαφορετικά και τώρα είμαστε μία ομάδα.

Ο Έλληνας πρέσβης στον Καναδά, Δημήτριος Αζεμόπουλος, ανήρτησε μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, θέλοντας να εκφράσει την οδύνη του για τον θάνατο του Μάθιου Στάικου.

«Ο 37χρονος Ματθαίος Στάικος, περήφανος Ελληνας και επιτυχημένος Καναδός πολίτης, μας έκανε όλους περήφανους για την χωρίς όρια αγάπη του στη Μητέρα Πατρίδα και τα μεγάλα επιτεύγματά του στον Καναδά. Σήμερα το βράδυ λοιπόν μου είναι ειλικρινά τόσο μα τόσο δύσκολο να πιστέψω την είδηση της απώλειάς του. Τον γνώρισα την εποχή που προσπαθούσε να καταξιωθεί. Και αμέσως κατάλαβα ότι θα τα κατάφερνε και ότι θα έφτανε ψηλά.

Ποτέ μου όμως δεν φαντάστηκα ότι θα έφευγε από κοντά μας τόσο γρήγορα, τόσο άδικα, τόσο βίαια. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την είδηση στα καναδικά ΜΜΕ και δεν θέλω να αποδεχτώ ότι αυτός ο υπέροχος Ανθρωπος και Φίλος δεν θα είναι πια ανάμεσά μας. Είμαι σίγουρος όμως ότι η ψυχή του έχει βρει ήδη τη θέση της κάτω από το αιώνιο φως του Θεού στον οποίο και ο ίδιος πίστευε. Τα πλέον θερμά και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Μερικές φορές είναι αδύνατο να εκφράσουμε την οδύνη της ψυχής μας. Μια από αυτές τις φορές είναι λοιπόν και αυτή για μένα σήμερα το βράδυ γράφοντας αυτές τις γραμμές για τον φίλο μου τον Ματθαίο».

ΠΗΓΗ: kosmoslarissa.gr

Previous ArticleNext Article