ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

Τέλη του 2018 ανοίγει το νέο Pantheon Plaza

Εκτός Αθηνών, προς το τέλος του 2018 πρόκειται να ανοίξει το εμπορικό κέντρο στη θέση του σχεδόν ερειπωμένου «Pantheon Plaza» της Λάρισας, ένα νέο στοίχημα που τρέχουν, από κοινού πλέον, η Sonae Sierra, ιδιοκτήτρια εξαρχής του 50% του ακινήτου, και η επενδυτική εταιρεία ακινήτων Bluehouse, γνωστή από τη συμμετοχή της στο εκπτωτικό χωριό «McArthurGlen» στα Σπάτα.

Το νέο υβριδικό εμπορικό κέντρο, συνολικής επιφάνειας περί τα 22.000 τ.μ., θα συνδυάζει διαφορετικές χρήσεις ώστε να γίνει πιο ελκυστικό στο κοινό, με δυνατά ονόματα από τον χώρο του λιανεμπορίου και της ψυχαγωγίας, όπως η Media Markt, αλλά και τα Village Cinemas, εκπτωτικά καταστήματα και αρκετούς χώρους εστίασης.

Η συνολική επένδυση για το εμπορικό κέντρο διαμορφώνεται, κατά τις πληροφορίες, κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση για το mall που είχε την ατυχία να ανοίξει στις αρχές της κρίσης, το 2008, ύστερα από μία επένδυση ύψους 77 εκατ. ευρώ, με 120 καταστήματα, και αντιμετώπιζε εξαρχής προβλήματα, παρά το γεγονός ότι υποστηριζόταν από δύο ισχυρά ονόματα της διεθνούς αγοράς ακινήτων, την επενδυτικής Rockspring και τη Sonae Sierra.

Aκριβώς oι ισχυροί μέτοχοι και η διαφύλαξη του κύρους τους είναι και η βασική αιτία για τις προσπάθειες επανεκκίνησης τώρα, έστω και αν τη θέση της Rockspring πήρε η Bluehouse, η οποία έχει και αυτή σημαντική εμπειρία στον χώρο των επαγγελματικών ακινήτων εντός αλλά και εκτός Ελλάδος με ένα σημαντικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο κυρίως στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης.

Πηγή: newmoney.gr

Previous ArticleNext Article