ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Λάρισα

Ο βελονισμός για τη διακοπή καπνίσματος και τη παχυσαρκία

Βίκυ Μανούκα

Ιατρός Αναισθησιολόγος – Βελονιστής

Μετεκπαιδευθείσα στο Πεκίνο

Πτυχιούχος του Διεθνούς Οργανισμού E.C.P.D.

Εξειδικευθείσα στην Αισθητική Ιατρική (κοσμετολογία) του Scuola Internazionale di Medicina Estetica FATEBENEFRATELL di Roma.

www.kentrovelonismou.gr

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Η νικοτίνη εισέρχεται στο οργανισμό μας

1ον με την εισπνοή

2ον υπογλώσσια

3ον διασφηνοίδως διαμέσου της μύτης στον εγκέφαλο.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο παθητικός καπνιστής. Η νικοτίνη σε μια ώρα φτάνει σε ικανοποιητικά επίπεδα στο αίμα ώστε άριστα μπορεί να ανιχνευθεί στα ουρά.

Πως μπορεί λοιπόν να δράσει στη διακοπή καπνίσματος ο βελονισμός;

1oν διεγείρει κάποια βασικά κέντρα τα οποία παράγουν ενδορφίνες, δυνορφίνες, οι οποίες προκαλούν ευχάριστη διάθεση και μάλιστα εκλύεται ένα πεπτίδιο την 3η μέρα το οποίο προκαλεί απέχθεια απέναντι στη νικοτίνη.

2ον απομάκρυνση βιαίως της νικοτίνης από τον οργανισμό λόγω της εφαρμογής του ηλεκτροβελονισμού.

Τι παρενέργειες έχουμε από την διακοπή καπνίσματος;

Από την ίδια τη θεραπεία του βελονισμού απολύτως κανένα. Η έλλειψη της νικοτίνης όμως πιθανότατα μπορεί, αν αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο δηλ. να τρώμε ανεξέλεγκτα, πιθανόν να συμβάλλει στην αύξηση του βάρους. Αυτό αποφεύγεται με υγιεινή διατροφή και άσκηση. Την τρίτη μέρα από το βελονισμό μπορεί να έχουμε βήχα ο οποίος προκαλείται από τη δόνηση του ηλεκτροβελονισμού στο κροσσωτό επιθήλιο με σκοπό την απομάκρυνση της νικοτίνης , όπου χορηγείται και ένα σιρόπι αποχρεμπτικό προκειμένου να καθαρίσει το πνευμόνι γρηγορότερα.
Τρίτη παρενέργεια είναι ότι δεν επιτρέπεται να δοκιμάσει κάποιος τσιγάρο για 6 μήνες. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι όριο ασφαλείας, διότι μπορεί να ζαλιστεί ή ακόμη και να έχει λιποθυμικό επεισόδιο.
Η θεραπεία δια ηλεκτροβελονισμού έχει επιτυχία 100%, με μία μόνο συνεδρία, όμως στις γυναίκες έχει μια μεγαλύτερη αντίσταση δηλ. 85% λόγω του ότι όλα τα προϊόντα μεταβολισμού της νικοτίνης έχουν σοβαρό δεσμό με τα οιστρογόνα και η απεξάρτηση είναι πιο δύσκολη
Χορηγούνται αποχρεμπτικά και βιταμίνες για περισσότερο υποστήριξη του οργανισμού.

 

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Η δράση του βελονισμού για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και κυτταρίτιδας είναι πολλαπλή.
1. Καταστέλλει την πείνα και την βουλιμία.
2. Ρυθμίζει πολύ σύντομα τη διάθεση για γλυκά, αποκαθιστώντας την έλλειψη σιδήρου μέσω σωστής διατροφής.
3. Ενδυναμώνει το αίσθημα κορεσμού, δηλαδή χορταίνει κανείς με μικρότερες ποσότητες τροφής.
4. Εξισορροπεί το νευρικό σύστημα, καταστέλλοντας το άγχος και τη νευρικότητα του ατόμου, προκειμένου να ακολουθήσει μια υγιεινή διατροφή.
5. Καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και διατροφικά και ορμονικά.
6. Έχει ο βελονισμός σημαντική παρέμβαση στο τοπικό πάχος. Εφαρμόζοντας την τεχνική λιποδιάλυσης που στηρίζεται στο φαινόμενο Joul της φυσικής, τοποθετούνται βελόνες στις συγκεκριμένες λιποαποθήκες και εφαρμόζεται υψίσυχνο ρεύμα. Αποδομείται έτσι μεγάλη ποσότητα λίπους.

Previous ArticleNext Article