ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Νύχια

Tips για ασφαλές και καθαρό μανικιούρ πεντικιούρ!

Το καλοκαίρι όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε περιποιημένα άκρα και ένα άψογο μανικιούρ πεντικιούρ. Γιατί όχι και τα δύο! Απογειώνουν τις εμφανίσεις μας και ολοκληρώνουν τα look μας, ανάλογα φυσικά με την κάθε περίσταση.  Έντονα χρώματα, γεωμετρικά σχήματα αλλά ακόμα και ένα κλασικό γαλλικό είναι στην κορυφή των προτιμήσεων μας ανανεώνοντας την διάθεση μας.

Όσο ακίνδυνο και αν φαίνεται να  περιποιούνται τα άκρα μας σε κάποιο ινστιτούτο, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που καλό να είναι να έχουμε στο μυαλό μας. Θυμήσου την τελευταία φορά που προσπάθησες να κλείσεις ραντεβού πριν από κάποια σου καλοκαιρινή εξόρμηση. Δύσκολη υπόθεση. Τα ινστιτούτα- ειδικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού- εξυπηρετούν δεκάδες πελάτες καθημερινά.

Κλείσε το ραντεβού σου νωρίς το πρωί

proino rantevou

Θα σου πρότεινα να κλείσεις το ραντεβού σου νωρίς το πρωί και αν γίνεται να είσαι η πρώτη σε σειρά. Εκτός από το γεγονός ότι θα ξεκινήσεις τη μέρα σου ανανεωμένη και κεφάτη υπάρχει και ένας άλλος λόγος. Έχει παρατηρηθεί ότι λόγω του φόρτου εργασίας η τήρηση των κανόνων αποστείρωσης μειώνεται κατά τη διάρκεια της μέρας.

Γάντια και μάσκα

pedicure me gantia

Μπορεί να σου φανεί περίεργο ή ακόμα και υπερβολικό αλλά οι κοπέλες που περιποιούνται τα άκρα σου πρέπει να φορούν γάντια και μάσκα στο πρόσωπο. Στην αρχή μου φάνηκε αποστειρωμένο και ιατρικό, αργότερα όμως έμαθα το λόγο. Χιλιάδες μικροσωματίδια μεταφέρονται, ειδικά μέσω των χεριών τα οποία αργότερα μπορεί να προκαλέσουν από μία μικρή έως και μεγάλη μόλυνση.

Προσοχή στα εργαλεία

katharo pentikiour

Οι λίμες και τα buffers είναι εργαλεία μιας χρήσης και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για έναν και μόνο πελάτη. Αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία ζήτα να ανοίξουν μια καινούρια συσκευασία μπροστά σου. Τα υπόλοιπα εργαλεία αποστειρώνονται σε κλιβάνους. Επίλεξε ένα πιστοποιημένο ινστιτούτο ώστε να είσαι σίγουρη για τις μεθόδους αποστείρωσης. Μπορείς ακόμα να έχεις μαζί σου το προσωπικό σου ψαλιδάκι και να ζητήσεις να χρησιμοποιήσουν αυτό.

Καθαρές λεκάνες

podia se lekani

Επίσης κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξουμε. Οι λεκάνες που βάζουμε τα χέρια και κυρίως τα πόδια μας πρέπει να είναι καθαρές και  επίσης αποστειρωμένες. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω αποτελεί ακόμα έναν καλό λόγο να κλείσουμε το ραντεβού μας το πρωί.

Η βάση και τα συστατικά της

mano sustatika

Πριν το βερνίκι, τοποθετείτε η βάση ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του μανικιούρ και του πεντικιούρ. Ζήτησε από την αισθητικό σου να δεις τα περιεχόμενα του προϊόντος ώστε να βεβαιωθείς ότι δεν περιέχει καμία απαγορευμένη και βλαβερή για τα νύχια σου ουσία (φορμαλδεΰδη, διβουτυλο φθαλικό εστέρα-DBP και τολουόλιο). H προσωπική μας υγεία είναι πάνω από όλα! 

Αποτρίχωση μετά

apotrixosi pentikiour

Αν ξυρίζεσαι ή κάνεις αποτρίχωση φρόντισε να την κάνεις μετά το πεντικιούρ. Μουλιάζοντας το πόδια μας στη λεκάνη , όσο ωραία και χαλαρωτική αν είναι η αίσθηση αυτή, ελευθερώνονται κάποια μικρόβια από τα πέλματα. Τα μικρόβια αυτά μπορεί να μολύνουν μικρές εκδορές ή κοψίματα που προκαλούνται κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης.

Οι κανόνες υγιεινής στην περιποίηση των άκρων μας είναι απολύτως απαραίτητοι και θα πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα. Τα νύχια μας και οι περιοχές των δακτύλων είναι πολύ επιρρεπής στους μύκητες και τα μικρόβια. Αν δεις οτιδήποτε περίεργο στις συγκεκριμένες περιοχές επισκέψου τον δερματολόγο σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν το ινστιτούτο που έχεις επιλέξει τηρεί τους παραπάνω κανόνες δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Το καλοκαίρι θυμήσου είναι η κατάλληλη  εποχή να τολμήσεις χρώματα και σχέδια και να “ποντάρεις” σε μοναδικές εμφανίσεις.

Previous ArticleNext Article