ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Λάρισα

Τι είναι το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Ντανιέλα Αθανασιάδου,  Χειρουργός Μαστού

Συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Χειρουργική Ομάδα Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Καλά νέα στην κρίση στην Θεσσαλία; ΝΑΙ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ. Μετά απο πολλά χρόνια αναμονής και σχεδιασμού,οι γυναίκες της Θεσσαλίας απέκτησαν, χάρις στον Όμιλο ΙΑΣΩ, αυτό που δικαιούνται και ήταν τόσο αναγκαίο για την περιοχή – ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ.

Στα πλαίσια του θεραπευτηρίου ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ λειτουργεί από τον Απρίλιο 2018 ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ. Καταξιωμένοι ιατροί με εξειδίκευση στο μαστό, αποτελούν το πυρήνα του κέντρου. Επίσης σύγχρονα μηχανήματα εξασφαλίζουν την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία νοσημάτων του μαστού. Καθημερινά μετά από ραντεβού λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία, όπου οι γυναίκες μπορούν να εξεταστούν απο ιατρό μαστολόγο, να υποβληθούν σε μαστογραφία με μαστογράφο τελευταίας τεχνολογίας με ελάχιστη ακτινοβολία, να κάνουν υπερηχογράφημα μαστού, μαγνητική μαστογραφία και βιοψία. Τα εξωτερικά ιατρεία εξασφαλίζουν και την παρακολούθηση γυναικών για προληπτικούς λόγους,την παρακολούθηση ογκολογικών ασθενών,και συμβουλευτική θηλασμού.

Για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού,το κέντρο διαθέτει όλα τα μέσα από την διάγνωση, κατευθυνόμενες βιοψίες έως την χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Στην χειρουργική θεραπεία εφαρμόζουμε την βιοψία του φρουρού λεμφαδένα, την ογκοπλαστική,  την πλαστική αποκατάσταση και όλες τις σύγχρονες μεθόδους χειρουργικής θεραπείας, όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά κέντρα μαστού. Η ακτινοθεραπεία πραγματοποιείται με γραμμικό επιταχυντή τελευταίας τεχνολογίας.Η χημειοθεραπεία εφαρμόζεται απο εξειδικευμένους παθολόγους ογκολόγουςκαι μετα απο απόφαση του ογκολογικού συμβουλίου.Τέλος το κυτταρολογικό και παθολογοανατομικό εργαστήριο συμβάλλουν με το καλύτερο τρόπο στην πληρότητα της λειτουργίας του κέντρου.

Περιοδικά το κέντρο οργανώνει ενημερωτικές ομιλίες για το κοινό.

Previous ArticleNext Article