ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ

Προσέκρουσε στο λιμάνι της Σκιάθου το πλοίο «Aqua Blue»

Στον προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου προσέκρουσε το απόγευμα το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Aqua Blue» (ΝΠ 12393), της SeaJets», κατά τον κατάπλου του.

Το πλοίο μετέφερε 170 επιβάτες, που είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Θήρα-Νάξο-Πάρο-Μύκονο-Τήνο-Σύρο-Άνδρο-Σκιάθος-Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι 137 από τους επιβάτες που θα συνέχιζαν για Θεσσαλονίκη θα μεταφερθούν αρχικά στον Βόλο κι από εκεί οδικώς στη Θεσσαλονίκη.

Στη Σκιάθο περίμεναν να επιβιβαστούν για Θεσσαλονίκη άλλοι 102 επιβάτες.

Ήδη ο απόπλους του «Aqua Blue» έχει απαγορευτεί από το τοπικό Λιμεναρχείο, μέχρι την επιθεώρησή του από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σε σχετική ανακοίνωση που ανακοίνωσε το Λιμενικό, αναφέρονται τα εξής:

Περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ” Ν.Π. 12393 σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, σε γωνία του προβλήτα Σκιάθου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρήγματος διαστάσεων 60cm ύψους και 20cm κατά το διαμήκες, 50cm πάνω από την ίσαλο και σε απόσταση περίπου 10m από την πρύμνη προς την πλώρη.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα – Νάξο – Πάρο – Μύκονο – Τήνο – Σύρο – Άνδρο – Σκιάθο – Θεσσαλονίκη, επέβαιναν 71 μέλη πληρώματος, 170 επιβάτες, 20 Φ/Γ, 28 Ι.Χ. και 11 Δ/Κ, που αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Σκιάθου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ”, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα που επέβαιναν στο πλοίο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι επιβάτες και τα οχήματα που ανέμεναν στο λιμένα Σκιάθου προς επιβίβαση, προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Previous ArticleNext Article