ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Λάρισα

Δημοπρατείται ο νέος εξοπλισμός για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: ««Εξοπλίζουμε τα δημόσια νοσοκομεία, στηρίζουμε τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία»

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει η προμήθεια του νέου εξοπλισμού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 150.000,00 € (με ΦΠΑ).

Ειδικότερα ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σύνταξης – υποβολής και ελέγχου και δόθηκε η έγκριση δημοπράτησης από τη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας στο έργο του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, με Δικαιούχο, Κύριο και Φορέα Υλοποίησης το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ¨ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ¨. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους.  Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση της Προκήρυξης από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για την ανάδειξη Αναδόχου και υλοποίηση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος τόνισε τα εξής:

«Στηρίζουμε έμπρακτα τη δημόσια υγεία. Αποτελεί προτεραιότητά μας καθώς πιστεύουμε ότι μια χώρα είναι σύγχρονη και ανεπτυγμένη όταν οι πολίτες της προστρέχουν στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Για το λόγο αυτό δώσαμε τη δυνατότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας να εξοπλιστεί με νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης και νέο εξοπλισμό για τη Μονάδα του Τεχνητού Νεφρού, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Έχουμε χρηματοδοτήσει έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω 70 εκ. ευρώ στηρίζοντας τα δημόσια νοσοκομεία μας και τη δημόσια υγεία στη χώρα μας».

Previous ArticleNext Article