Εκδηλώσεις, Έξοδος, Μαγνησία

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην 58η γιορτή Κρασιού της Νέας Αγχιάλου

Συνεχίζεται  η 58η γιορτή κρασιού της Νέας Αγχιάλου που διοργανώνει ο  Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” και τους συλλόγους της περιοχής.

Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου, θεσμός πλέον για την περιοχή, με πανελλήνια εμβέλεια. Πάντα στην Γιορτή Κρασιού επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας, παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της παλαιάς και της Νέας Αγχιάλου.

Σημαντική παράμετρος στην φετινή 58η Γιορτή Κρασιού της Νέας Αγχιάλου είναι ότι η γιορτή συμπίπτει με τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της οργάνωσης.

Τα 100 χρόνια του Συνεταιρισμού Αγχιάλου, της «ΔΗΜΗΤΡΑΣ», δεν είναι απλώς μία ευτυχής ιστορική συγκυρία. Είναι, κυρίως, η απόδειξη της θέλησης για ζωή, της όρεξης για δουλειά, της αγάπης για τη γη, της ανάγκης για συνεργασία. Είναι, παράλληλα, μία σημαντική ευκαιρία εποικοδομητικής ανασκόπησης του παρελθόντος, με στόχο τη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου μέλλοντος, στα πλαίσια πάντοτε του ανθρωπίνως δυνατού.

Την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018  η Γλυκερία μας καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης,  πλαισιωμένη από μία ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς. Μαζί της συμμετέχει  ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου. Τιμή εισόδου 8 ευρώ.

Η Γλυκερία  μάς σας καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι για μια βραδιά ξεχωριστής διασκέδασης. Ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης,  με τραγούδια λαïκά – έντεχνα – παραδοσιακά, καθώς και τις επιτυχίες της σπουδαίας μας ερμηνεύτριας, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «Ακολούθησα ένα αστέρι», στο οποίο καινούρια τραγούδια μπερδεύονται γλυκά με παλαιότερα, που με μια διαφορετική μουσική ματιά, αλλά και τη μεστή ερμηνεία της Γλυκερίας, παίρνουν νέα πνοή. Παρουσιάζει επίσης τη νέα διασκευή του τραγουδιού “Θάλασσες” (Μάριου Τόκα – Σαράντη Αλιβιζάτου). Πλαισιωμένη από μία ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς, δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα. Συμμετέχει ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου.

Ο Δήμος Βόλου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» σας περιμένουν και φέτος για πολύ διασκέδαση και γλέντι τιμώντας την συνεταιριστική ιστορία μιας περιοχής που κλείνει ένα αιώνα.

Previous ArticleNext Article