ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Λάρισα

21ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος στη Λάρισα 5-7 Οκτωβρίου 2018

5-7 Οκτωβρίου 2018  Λάρισα  Ξενοδοχείο Larissa Imperial

Στην Λάρισα θα διεξαχθεί το 21ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος, κατά το τριήμερο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή, 5 έως και 7 Οκτωβρίου 2018, στο ξενοδοχείο ‘’Larissa Imperial’’. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης & Έρευνας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Cleveland Clinic, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας και το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Φίλιππος Τρυποσκιάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής: «σκοπός του συνεδρίου είναι να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενότητες που ενδιαφέρουν τον Έλληνα γιατρό, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πράξη». Το επιστημονικό πρόγραμμα, με θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο καρδιολόγο αλλά και άλλες ιατρικές ειδικότητες, περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, επιστημονικές αντιπαραθέσεις και δορυφορικές διαλέξεις  σε αμφισβητούμενα θέματα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, την Παρασκευή και το Σάββατο, θα διεξαχθεί Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, με υπεύθυνους τον Καθηγητή Καρδιολογίας, κ. Ι. Σκουλαρίγκη και τους ιατρούς κ. Χ. Παρίση και κ. Μ. Μπαρέκα. Επίσης, θα γίνει ειδικό σεμινάριο από τον Καθηγητή κ. Δ. Μιχαηλίδη και την συνεργάτιδά του κυρία Ν. Κατσίκη, προκειμένου να εκπαιδευτούν οι νέοι γιατροί στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών.

Στο συνέδριο έχουν χορηγηθεί 20 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ειδικότερα, η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει θέματα με μεγάλο κλινικό ενδιαφέρον, όπως «Το Καρδιακό Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα», «Μη αλκοολικής αιτιολογίας λιπώδες ήπαρ και αγγειακός κίνδυνος», «Ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας», «Ο ρόλος της αντιπηκτικής θεραπείας στη χρόνια στεφανιαία νόσο», «Πνευμονική αρτηριακή υπέρταση», «Χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια», «Εκφυλιστικές καρδιακές νόσοι. Ένα κύριο πεδίο της καρδιαγγειακής ιατρικής των επόμενων δεκαετιών», «Η βιταμίνη D και η συμβολή της στην καρδιαγγειακή προστασία», «Διαβητικές αγγειακές επιπλοκές».

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν δύο καρδιαγγειακά σεμινάρια αφιερωμένα, το πρώτο στην «Κλινική παθοφυσιολογία του καρδιαγγειακού συστήματος», με συντονιστές τον Καθηγητή Καρδιολογίας κ.  Ε. Ηλιοδρομίτη και τον Αν. Καθηγητή Καρδιολογίας και Πρόεδρο της Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Κ. Τσιούφη και το δεύτερο, οργανωμένο από την ΕΜΕΚΑ (Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας), με θέμα  «Διαβήτης και καρδιαγγειακές παθήσεις» και συντονιστές τους κ.κ. Σ. Αδαμόπουλο, Γ. Φιλιππάτο, RCStarling και Φ. Τρυποσκιάδη.

Στην τελετή έναρξης του Καρδιολογικού Συνεδρίου, την Παρασκευή στις 8μμ, έχει προγραμματιστεί διάλεξη της Διευθύντριας της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, κας Σταυρούλας Σδρόλια, με θέμα ‘’Περιήγηση στη Λάρισα του Διαχρονικού Μουσείου’’.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν, όπως πάντα, επιφανείς καρδιολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επισημαίνεται, για μία ακόμη φορά,  η υποστήριξη του συνεδρίου από την Cleveland Clinic και πολλές επιστημονικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, οι επιστημονικές και κοινωνικές σχέσεις με την όποια γίνονται κάθε χρόνο και στενότερες.

Previous ArticleNext Article