Ειδήσεις, Μαγνησία

Βόλος: Σπείρα εξαπατούσε, έκλεβε και λήστευε ηλικιωμένους

Τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017 δρούσε μια πολυμελής σπείρα κακοποιών που στοχοποιούσαν μοναχικούς ηλικιωμένους στο Βόλο, το Βελεστίνο, το Πήλιο και σε διάφορες άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και όλης της χώρας. Οι 14 δράστες εξαπατούσαν τα θύματά τους άλλοτε ως υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. ή του Ο.Τ.Ε. και άλλοτε εφοριακοί, λογιστές ή και αστυνομικοί και τα ξάφριζαν, ενώ δεν δίσταζαν να τα ληστέψουν αν αντιδρούσαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ελασσόνας, στους 21 μήνες της δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ηλικίας από 21 ως 61 χρόνων είχαν διαπράξει μια ληστεία, 22 κλοπές, 14 απάτες και έξι απόπειρες. Από τα σπίτια των ηλικιωμένων είχαν αρπάξει μετρητά, χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 130.000 ευρώ.

Τα 14 μέλη της οργάνωσης ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ένας 25χρονος, βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί από την ανακρίτρια Πρωτοδικών Λάρισας. Ήδη οδηγήθηκε στην δικαστικό για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του και σε βάρος των 13 συνεργών του για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και απάτη, κατά περίπτωση.

Τα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, ως τεχνικοί της Δ.Ε.Η. που τάχα θα επιδιόρθωναν βλάβη στο δίκτυο και έπειθαν τα θύματά τους να συγκεντρώσουν χρήματα και τιμαλφή σε σημείο έξω από το σπίτι για να τα προστατεύσουν από ενδεχόμενη πυρκαγιά. Όταν απομόνωναν σε άλλο σημείο τους ηλικιωμένους, τα άρπαζαν και εξαφανίζονταν. Κάποιες φορές, συστηνόταν ως υπάλληλοι τηλεφωνικής εταιρίας, εφοριακοί ή λογιστές που δήθεν θα εξασφάλιζαν επιστροφή φόρου, ή και ως αστυνομικοί με το πρόσχημα ότι τα παιδιά των ηλικιωμένων προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα. Σε μία από τις περιπτώσεις, δεν δίστασαν να χτυπήσουν δύο γυναίκες για να τους αρπάξουν χρήματα.

Previous ArticleNext Article