Εκπαίδευση - Παιδεία, Μαγνησία, Μουσεία, ΠΑΙΔΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινάει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φτιάχνω των κόσμο των δεινοσαύρων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

Τα παιδιά συμμετέχοντας φτιάχνουν μία πρωτότυπη μακέτα με δεινόσαυρους σύμφωνα με αυτά που θα μάθουν στον κύκλο των μαθημάτων. Με πηλό, άμμο και άλλα υλικά θα δημιουργήσουν τον κόσμο των δεινοσαύρων αναπτύσσοντας μοναδικές δεξιότητες. Θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους βασικούς δεινόσαυρους που έζησαν πριν από 65-220 εκατομμύρια χρόνια, ενώ σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, κόκαλα και δόντια και προσδιορίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν.

Επίσης, θα μάθουν πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί δύο μήνες (μία φορά την εβδομάδα) και πραγματοποιείται στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου). Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου 11:00-13:00 από τη Δευτέρα 17-09-2018. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6973034810.

Previous ArticleNext Article