ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Λάρισα

Σπάνιο – «αρρωστημένο» περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Λάρισας – Φίλησε στο στόμα νεογνό 30 ημερών

Ένα σπάνιο περιστατικό αναστάτωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός μεσήλικα Λαρισαίου και την επιβολή ποινής από το αυτόφωρο δικαστήριο γιατί όπως αποδείχθηκε, φίλησε στο στόμα νεογνό μόλις τριάντα ημερών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το δικαστήριο, ο άνδρας – ιδιώτης οδοντίατρος- την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τη σύζυγό του, μετέφερε την πεθερά του για εξέταση στα επείγοντα περιστατικά. Όμως όση ώρα γίνονταν οι εξετάσεις, εκείνος περιπλανιόταν στον χώρο όπου εξετάζονται μικρά παιδιά.

«Κοιτούσε μέσα από την κουρτίνα επίμονα ενώ γινόταν εξέταση παιδιών και αυτό ήταν τρομακτικό» κατέθεσε γιατρός που κάνει πρακτική. «Του έγιναν παρατηρήσεις και από άλλους γιατρούς πριν φτάσω κι εγώ στο σημείο», συμπλήρωσε.

Όμως εκείνος δεν σταμάτησε να περιφέρεται στον χώρο, σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν. «Η παρουσία του ήταν αισθητή και ιδιαίτερα ενοχλητική», πρόσθεσε η γιατρός. Ο οδοντίατρος (ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε χωριό του νομού) βρήκε μια στιγμή ευκαιρίας και πλησίασε μια μητέρα Ρομά με ένα νεογνό μόλις τριάντα ημερών.

«Δεν τον ήξερα. Με πλησίασε και μου ζήτησε απλά να το πάρει μια αγκαλιά. Το έδωσα. Το πήρε και το φίλησε στο στόμα» είπε η μητέρα του μωρού.

Ειδοποιήθηκαν οι γιατροί, η αστυνομία και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Ήμασταν μαζί. Απλά το πήρε αγκαλιά. Δεν το φίλησε», ισχυρίστηκε η σύζυγός του ενώ ο γιος του συμπλήρωσε πως «είμαστε οικογένεια που ανοιγόμαστε εύκολα».

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε το φιλί και είπε πως μόνο το πήρε αγκαλιά το μωρό γιατί έχει αδυναμία στα παιδιά. «Τις κουρτίνες στον χώρο της Παιδιατρικής τις άνοιξα γιατί μπερδεύτηκα. Βρήκα μια τσιγγάνα και της ζήτησα να πάρω μια αγκαλιά το μωράκι. Ποτέ δεν θα έκανα κάτι άλλο».

Το δικαστήριο όμως όχι απλά δεν πείστηκε αλλά είναι χαρακτηριστικό πως η εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως θα μπορούσε να διαβιβάσει τον φάκελο της υπόθεσης για διερεύνηση περί ψευδορκίας καθώς στο δικαστήριο ειπώθηκε πως ήταν μαζί με τη σύζυγό του όταν πήρε αγκαλιά το μωράκι ενώ στην αστυνομία δεν είχε καταθέσει κάτι τέτοιο ο κατηγορούμενος. Διευκρίνισε όμως πως δεν το κάνει για λόγους επιείκειας. Πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου. Το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο τον έκρινε ένοχο, χωρίς ελαφρυντικό, για την πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και τον τιμώρησε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με αναστολή. Ο οδοντίατρος άσκησε έφεση.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Previous ArticleNext Article