Τρίκαλα

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και οι τρικαλινοί πολίτες επιβράβευσαν και τίμησαν την Φένια Τζέλη για το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Συγκινητική και γεμάτη χαρά η τελετή εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος, εκφράζοντας το συναίσθημα όλων των πολιτών

Τα «τείχη» των Τρικάλων θα γκρεμιστούν με το χρυσό μετάλλιο. Αυτή την υπόσχεση έδωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου για τη μεγάλη διάκριση από τη Φένια Τζέλη. Η τρικαλινή αθλήτρια του τάε κβο ντο με καταγωγή από το Μεγαλοχώρι, έφερε το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στον Δήμο Τρικκαίων, σε επίπεδο νέων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που διεξήχθησαν το διάστημα 6 – 18 Οκτωβρίου 2018 στο Μπουένος Αιρες της Αργεντινής. Εκεί, στις 10 Οκτωβρίου 2018, στην κατηγορία των -55 κιλών πήρε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ  τον περασμένο Απρίλιο, η Φένια Τζέλη είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων που φιλοξενήθηκε στο Χαμαμέτ της Τυνησίας.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, υποδεχόμενος την πρωταθλήτρια «στην πόλη σου, στο χωριό σου», σε τιμητική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2018, μίλησε για το σημαντικό αυτό επίτευγμα, που «είναι μόνο η αρχή», καθώς «είναι η πιο μεγάλη ελπίδα».Ο κ. Παπαστεργίου, με έναν κότινο και την ελληνική σημαία να τυλίγουν τη Φένια, υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια αρχικώς στην είσοδο του Δημαρχείου Τρικκαίων. Εκεί, η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων παιάνισε τον εθνικό ύμνο και η τελετή που ακολούθησε, ήταν γεμάτη από συγκίνηση και περηφάνια. Η αθλήτρια, μαθήτρια ακόμη στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, αποτελεί ήδη πρότυπο και παράδειγμα για την τρικαλινή νεολαία, καθώς δεκάδες μικροί μαθητές από το γενέθλιο Μεγαλοχώρι και τα Τρίκαλα, παραβρέθηκαν για να την τιμήσουν.

Κάτι όχι τυχαίο, καθώς το επίτευγμά της είναι πλέον, στην κορυφή των διακρίσεων των τρικαλινών αθλητών – μέχρι την επόμενη…  Συνεχίζει, έτσι, τη μεγάλη αθλητική παράδοση, με τα παγκόσμια ρεκόρ των Σοφίας Σακοράφα και Χρήστου Παπανικολάου, το χάλκινο και αργυρό μετάλλια του Δημήτρη Αβράμη στην πάλη, την 4η θέση του Δημήτρη Γεωργαλή στην ποδηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις μέγιστες προσπάθειες και διακρίσεις  του Στέλιου Βάσκου, αλλά και πλήθος άλλων διακρίσεων σε πολλά αθλήματα από τους τρικαλινούς αθλητές.

Η ίδια ευχαρίστησε όλους, όσοι στήριξαν την προσπάθεια της, καθώς, εκτός από τους προπονητές της, η απεύθυνση στους γονείς Βασίλη και Λένα και την αδελφή της Κωνσταντίνα, ήταν από τις πλέον συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης.

Αυτή τη χαρά, αυτή τη μεγάλη διάκριση, ύψωσαν ακόμη περισσότερο με τους χαιρετισμούς τους, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Τσίγκας, ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ. .κ Σοφία Αλεστά και Ακης Αναστασίου, αναφερόμενοι στη σημασία της προσπάθειας, της συνέπειας, της σκληρής δουλειάς. Στο ίδιο μήκος κύματος, οι χαιρετισμοί των, εκπροσώπου ΣΜΥ, Β. Κάκλα (εκπρόσωπος του συνδυασμού Τρίκαλα Συμπολιτεία), Δημ. Χαχάμη (αν. ταμίας ΣΕΓΑΣ και μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), Μαρία Τζέλη (πρόεδρος Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Εστιαιώτιδας). Μίλησαν επίσης οι δύο προπονητές της, οι κ. Ν. Παϊταρίδης και Β. Βαργιάμης, τονίζοντας τη σημασία της σκληρής δουλειάς και του προτύπου που εμπνέει πλέον η 17χρονη αθλήτρια.

Κάτι που φάνηκε ήδη  από τη συμμετοχή στην εκδήλωση, μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου (συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς κ. Τσαρούχα και Τσαντήλα αντιστοίχως), τον διευθυντή του 2οου ΕΠΑΛ Τρικάλων κ. Π.Νταράλα, αλλά και το δώρο που έκαναν στην πρωταθλήτρια, οι μαθητές του ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων: μια ζωγραφική κατασκευή της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου. Παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ. Ψύχος, Παπανικολάου, Παζαΐτης, οι τ. αντιδημαρχίνες κ. Δήμα και Λεβέντη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Απ. Κολίτσας, ο πρωταθλητής ποδηλασίας Στέλιος Βάσκος, ο πρόεδρος του ΣΟΑΤ (ο σύλλογος της Φένιας) κ. Γ. Αναγνώστου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων οι κ. Διβάνης και Καράς, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών Μεγαλοχωρίου «Πλειάδες κ. Αννα Ιακωβάκη, και πάρα πολλοί τρικαλινοί και τρικαλινές, που αψήφησαν τη βροχή και τίμησαν με την παρουσία τους και το συνεχές χειροκρότημα τη Φένια Τζέλη.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Τρικκαίων προσέφερε στην τρικαλινή πρωταθλήτρια ένα τιμητικό αναμνηστικό δώρο, έναν έπαινο και ανθοδέσμη – απόδειξη της μέγιστης χαράς για τον Δήμο Τρικκαίων.

Previous ArticleNext Article