Ειδήσεις, Εκκλησία, Εκπαίδευση - Παιδεία, Μαγνησία, ΠΑΙΔΙ

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στη κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Την εορταστική εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο Πρωτοσύγκελος  π.  Δαμασκηνός Κιαμέτης , η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ.  Δημήτριος Εσερίδης και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας.

Με θέμα « Το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου στο Βόλο – Πορεία προς το μέτωπο» τα παιδιά μας ξύπνησαν μνήμες από το Βόλο της προ πολεμικής περιόδου και ζωντάνεψαν και πάλι μέσα από το θεατρικό δρώμενο τα ποιήματα και τα επετειακά τραγούδια, όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στο ηρωικό ΟΧΙ απέναντι στον Ιταλό κατακτητή, στο ένδοξο Έπος του 1940.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης.Συνεχάρη τα παιδιά και ευχαρίστησε το προσωπικό για την άψογη και υποδειγματική προετοιμασία και παρουσίαση της εκδήλωσης.

Τέλος επανέλαβε το μήνυμα που πέρασαν τα παιδιά: ¨Ποτέ ξανά πόλεμος στην πόλη μας ! εμείς τα παιδιά θα φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο γεμάτο Ειρήνη !¨  και τους ευχήθηκε  να μεγαλώσουν σε μια πόλη όπου θα βασιλεύει η Ειρήνη !

Previous ArticleNext Article