ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS, Τρίκαλα

Για δεύτερη χρονιά έκθεση 400 ωδικών πτηνών στα Τρίκαλα από τις 4 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018

Τιτιβίσματα και χρώματα στην Πινακοθήκη Μάρκελλου

Στα Τρίκαλα θα φιλοξενηθεί για δεύτερη χρονιά ο πέμπτος διαγωνισμός – έκθεση του ΣΚΑΘ (Σύλλογος Καναρινιών Αγριοπουλιών Θεσσαλίας).

Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται με τον ΣΚΑΘ, προσφέροντας ως χώρο την Πινακοθήκη Μάρκελλου, στο Λαογραφικό Μουσείο, που έχει ανακαινισθεί και μπορεί να φιλοξενεί επιλεγμένες εκθέσεις.

Οι τρικαλινοί/ες όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύουν χρωματισμούς, σχήματα και μελωδίες που θα τους προσφέρουν οι φτερωτοί μας φίλοι. Ταυτοχρόνως, η έκθεση θα φιλοξενεί και μέλη του αντίστοιχου Συλλόγου της Λάρισας, ενώ οι Θεσσαλοί μπορούν να θαυμάσουν πάνω από 300 πουλιά που θα βρίσκονται στους χώρους της Πινακοθήκης.
Επίσης, έμπειροι εκτροφείς και πιστοποιημένοι κριτές θα απαντούν σε ερωτήσεις, επιλύοντας απορίες σε σχέση με τη φροντίδα των ωδικών πτηνών ως κατοικίδιων.

Σκοποί της έκθεσης είναι:

– Να βοηθήσει την επικοινωνία των ενδιαφερομένων για τα θέματα του συγκεκριμένου χόμπι

– Να διαδοθεί στην τοπική κοινωνία η γνώση για τα πουλιά, με βάση την ενημέρωση και τη συμμόρφωση όλων στις διατάξεις για τα απειλούμενα είδη

– Να βελτιωθεί η ποιότητα των πουλιών από πιστοποιημένους κριτές

Όπως σημειώνουν τα μέλη του ΣΚΑΘ, «έχει διαπιστωθεί ότι αν ένα παιδί φροντίσει ένα καναρίνι, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή του γίνεται πιο υπεύθυνο»., κάτι που μπορεί να οδηγήσει και σε ενασχόληση με τα πουλιά ως χόμπι.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 4 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018 στην Πινακοθήκη Θεόδωρου Μάρκελλου (Γαριβάλδη 6, Λαογραφικό Μουσείο)

Ελεύθερη είσοδος για το κοινό:
Παρασκευή 9/11: 13.00 – 20.30
Σάββατο 10/11: 10.00 – 20.30
Κυριακή 11/11: 10.00 – 20.30

Previous ArticleNext Article