ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση στηρίζει τον πτηνοτροφικό κλάδο, στόχος μας η αυτάρκεια στον πρωτογενή τομέα

Συνάντηση με την Ένωση Πτηνοτρόφων Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας (Ε.Π.ΚΕ.Ν.Ε.)

Καίρια και επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τον πτηνοτροφικό κλάδο, έθεσαν εκπρόσωποι της Ένωσης Πτηνοτρόφων Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας (Ε.Π.ΚΕ.Ν.Ε.) στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Δεληκωνσταντή, τον Αντιπρόεδρο κ. Πέτρο Αλεξίου, τον ταμία κ. Γιώργο Αλεξόπουλο και το μέλος κ. Απόστολο Ζιώγα,  για μια σειρά από θέματα που απασχολούν συνολικά τον κλάδο της πτηνοτροφίας.

Ενδεικτικά, αναλύθηκε η ολοκλήρωση των πληρωμών μέσω της κρατικής ενίσχυσης 2%, η επιδότηση κόστους θέρμανσης πτηνοτροφικών μονάδων για τους επικείμενους χειμερινούς μήνες, η αδειοδότηση υφιστάμενων και νέων πτηνοτροφείων και η διαφορά συντελεστή πώλησης ζώντων πουλερικών 13% έναντι αγοράς των ζωοτροφών με 6%.

«Υποχρέωσή μου είναι, εκ της θέσης μου, να στηρίξω την πτηνοτροφία, που είναι ο μόνος κλάδος που πετυχαίνει μια σχετική αυτάρκεια της Ελλάδας, δηλαδή το 90% των αναγκών μας σε κοτόπουλο», τόνισε και αναφέρθηκε στο θέμα της επάρκεια. «Το δίδαγμα που έχει βγει από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, είναι να ισχύσουμε την αυτάρκεια μας, ενεργειακή και διατροφική και στη παραγωγή ζωοτροφών», είπε και υπογράμμισε ότι θα εξασφαλίσει επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των θεμάτων. 

Ο Κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε επίσης και στα συνεταιριστικά σχήματα που ισχυροποιούν τους παραγωγούς και στο φορολογικό πλαίσιο που δίνει κίνητρα στους αγρότες να οργανωθούν σε συλλογικά σχήματα. «Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων του κλάδου σας και του υπουργείου θα παραμείνουν ανοικτοί», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το άμεσο μέλλον .

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, κ. Σπύρος Ντουντουνάκης.

Previous ArticleNext Article