Οι σπουδαστές μαγειρικής καλούνται να αναδείξουν τη σαλάτα ως πρεσβευτής της ελληνικής μεσογειακής διατροφής και γαστρονομίας και ο γαστρονομικός γευστικός τοπικός πλούτος της χώρας.
Στόχοι του Φεστιβάλ:
- Να αναδειχθεί η σαλάτα ως πρεσβευτής της ελληνικής μεσογειακής διατροφής και γαστρονομίας και ο γαστρονομικός γευστικός τοπικός πλούτος της χώρας
- Να εδραιωθεί η θέση της σαλάτας στο καθημερινό τραπέζι
- Nα αποτελέσει θεσμό και σημείο συνάντησης των σπουδαστών της Μαγειρικής Τέχνης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους.
Η πρώτη φάση του 1ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας ξεκίνησε τoν Μάρτιο και διοργανώνεται από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, με τη στήριξη της εταιρείας Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ. Η δεύτερη φάση είναι ο τελικός γύρος, που θα διεξήχθη τον Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα από όπου και αναδείιχτηκαν οι φιναλίστ του μεγάλου τελικού που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου.
Έπαθλα τελικού:
- 1ηθέση: Επαθλο 3.000,00€ για σπουδές μαγειρικής σεμινάριο εκπαίδευσης – μαγειρικό σκεύος «Tefal» – προϊόντα Kalamata Papadimitriou
- 2ηθέση: Επαθλο 1.500,00€ για σπουδές μαγειρικής – σεμινάριο εκπαίδευσης – μαγειρικό σκεύος «Tefal» – προϊόντα Kalamata Papadimitriou
- 3ηθέση: Επαθλο 1000,00€ για σπουδές μαγειρικής – σεμινάριο εκπαίδευσης – μαγειρικό σκεύος «Tefal» – προϊόντα Kalamata Papadimitriou
- 4η– 10η θέση: Σεμινάριο εκπαίδευσης – μαγειρικό σκεύος «Tefal» – προϊόντα Kalamata Papadimitriou
- 11η– 21η θέση: Μαγειρικό σκεύος «Tefal» – προϊόντα Kalamata Papadimitriou
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας στο facebook