ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

6 + 1 τροφές που τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος (εικόνες)

Οι ειδικοί επιστήμονες επέλεξαν μερικά από τα τρόφιμα που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Aυτό που ονομάζουμε «κακή» κυκλοφορία του αίματος είναι ένα συχνό πρόβλημα με ποικίλες αιτίες, που ακόμη και αν δεν έχει παθολογικές προεκτάσεις, επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής.

Η μειωμένη ροή του αίματος μπορεί να προκαλέσει πόνο, μούδιασμα, μυϊκές κράμπες, πεπτικά προβλήματα, ενώ είναι συχνά η αιτία για τα παγωμένα χέρια και πόδια.

Η διατροφή μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν ήδη το πρόβλημα, όσο και σε εκείνους που θέλουν να το προλάβουν.

Δείτε τις τροφές που τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος:

«Ξινά» φρούτα: Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και άλλα φρούτα αυτής της κατηγορίας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των αγγείων άρα και την καλύτερη κυκλοφορία.

Πιπέρι καγιέν: Περιέχει καψαϊκίνη η οποία μειώνει την αρτηριακή πίεση και ενεργοποιεί φυσικούς αγγειοδιασταλτικούς παράγοντες.

Τομάτα: Ορισμένες μελέτες αναφέρουν πως τα συστατικά της τομάτας μπορούν να καταστείλουν το μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης το οποιο ευθύνεται για τη σύσπαση των αιμοφόρων αγγείων. Επιπλέον, η τομάτα δρα ενάντια στη φλεγμονή, η οποία επίσης παίζει ρόλο στα κυκλοφορικά προβλήματα.

Καρύδια: Έχουν βιταμίνες όπως η Ε αλλά και Α-λιποϊκό οξύ το οποίο θεωρείται πανίσχυρο αντιοδειξωτικό. Έτσι, βοηθούν την αγγειακή λειτουργία και προλαμβάνουν τις αγγειακές βλάβες. Επειδή έχουν πολλές θερμίδες, μια μικρή ποσότητα (όσα χωράνε στη χούφτα μας) είναι αρκετή.

Ρόδι: Εδώ και χρόνια κατατάσσεται στις υπερτροφές. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες οι οποίες έχουν προστατευτική δράση στην καρδιά και τα αγγεία και συμβάλλουν στην καλύτερη αγγειοδιαστολή.

Τζίντζερ: Μελέτη σε πάνω από 4.500 άτομα έδειξε πως 2 – 4 γραμμάρια τη μέρα βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και δρουν προστατευτικά απέναντι στην υπέρταση, η οποία έχει άμεση σχέση με τη μειωμένη ροή του αίματος.

Κρεμμύδι: Είναι ήδη γνωστό για την συμβολή του στην προστασία της καρδιάς. Τα φλαβονοειδή που περιέχει βοηθούν την καλύτερη διαστολή των αγγείων.

Πηγή: onmed.gr

Previous ArticleNext Article