Εκκλησία, Λάρισα

Εγινε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου στην πόλη της Λάρισας

Τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 10 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου στην πόλη της Λάρισας.
Να αναφερθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης έφθασε στην Λάρισα χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Iερωνύμου, ο οποίος λόγω ασθενείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Τον νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής της Ι.Μ. Λαρίσης Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος του παρέδωσε και την ποιμαντική ράβδο.
Στην συνέχεια στην Κεντρική πλατεία ο Δήμαρχος της πόλης κ. Απ. Καλογιάννη καλωσόρισε τον νέο Ποιμενάρχη, τονίζοντας ότι: ”ήρθατε να διακονήσετε ένα τόπο με φιλειρηνικό, έναν τόπο που κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες σε δύσκολα χρόνια”. Ακολούθησε ο πρώτος χαιρετισμός του νέου Μητροπολίτη Ιερωνύμου προς τον λαό της Λάρισας.

”Έρχομαι στη Λάρισα, έρχομαι στο τόπο μου, στην πατρίδα μου! Την Δευτέρα θα έρθω στο γραφείο σας κ. Δήμαρχε να υπογράψω την μεταδημότευση μου” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Αμέσως μετά με πομπή ο νέος Μητροπολίτης κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρονίσεώς του.
Η τελετή ενθρονίσεως τελέστηκε παρουσία πλειάδος αρχιερέων, κληρικών και μοναχών, των αρχών και πλήθους λαού.
Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης ανέγνωσε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και στην συνεχεία τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία.
Με το πέρας της δοξολογίας ακολούθησαν ομιλίες του Τοποτηρητή, Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστόύ και του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αχιλλίου Τσούτσουρα και τέλος ακολούθησε ο ενθρονιστήριος λόγος του νέου Μητροπολίτη Ιερώνυμου.
Αμέσως μετά το πέρας της ενθρονίσεως, ο νέος Ποιμενάρχης τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

kosmoslarissa.gr

Previous ArticleNext Article