Λάρισα, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

InDONNAtión «με φωνές ελληνικές» το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Η InDONNAtiόn τιμά τις Ελληνίδες ερμηνεύτριες!

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας φέρνει κοντά σημαντικές δυνάμεις τέχνης και πολιτισμού σε μια συναυλία – ταξίδι στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού!

Λίντα, Μπέλου, Πόλυ Πάνου, Μαρινέλλα, Μερκούρη, Μοσχολιού, Μούσχουρη, Αρλέτα, Τσανακλίδου, Πρωτοψάλτη, Βιτάλη, Αρβανιτάκη, Γαλάνη, Κανά σε εκτέλεση διαφορετική! Αγαπημένες μελωδίες διασκευάζονται πρώτη φορά για γυναικεία χορωδία και παρουσιάζονται στο κοινό της πόλης. Η ιδιαίτερα απαιτητική επεξεργασία για χορωδία και πιάνο, έγινε από τον συνθέτη Μιχάλη Σαπουντζή.

Συνοδοιπόροι στη μουσική αυτή βραδιά είναι χορευτές της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας και καταξιωμένοι μουσικοί.

Οι Χριστίνα Στραγαληνού, Δανάη Σακκά, Ζωή Ζυγοπούλου, Αθανασία Πλιάκα, Κωνσταντίνα Μαρκοπούλου και  Χριστιάνα Μουσάβερε σε χορογραφίες του Γκες Μίχοφ και της Ελένης Μάρκου δίνουν σάρκα και οστά σε αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες.

Τιμητική εμφάνιση θα πραγματοποιήσει ο χορευτής Νίκος Σαλβάρας, απόφοιτος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η χορογραφημένη κίνηση της χορωδίας δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτή την εμφάνιση. με τη χορογράφο Ελένη Μάρκου να προσεγγίζει το ελληνικό ρεπερτόριο με ιδιαίτερη ευαισθησία, αλλά και πρωτοτυπία, δημιουργώντας ένα θεατρικό-χορευτικό δρώμενο υψηλών απαιτήσεων.

Η ομάδα των μουσικών που πλαισιώνει τη χορωδία, αποτελείται από τους: Φωτεινή Αναστασιάδου στο ακορντεόν, Σπύρο Παππά στην ηλεκτρική κιθάρα, Βασίλη Λιάκο στο μπάσο και Γιάννη Μακρυγιάννη στα κρουστά.

Στο πιάνο συνοδεύει η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη. Διεύθυνση Χορωδίας: Δημήτρης Κτιστάκης.

Είναι η πρώτη φορά που η πολυβραβευμένη χορωδία παρουσιάζει αμιγώς ελληνικό ρεπερτόριο και αναδεικνύει με σεβασμό και αγάπη τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν σημαντικές ερμηνεύτριες στο μουσικό γίγνεσθαι της χώρας επί δεκαετίες.

Η InDONNAtiόn του Δημήτρη Κτιστάκη παράγει σταθερά πολιτιστικό προϊόν υψηλής ποιότητας, ενώ φέρει πλέον και τη σημαντική κατάκτηση του Grand Prize στον Διεθνή Διαγωνισμό χορωδιών που πραγματοποιήθηκε φέτος τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία. Συνεχίζει ανοδικά με σταθερά βήματα, διαγράφοντας φωτεινή πορεία εντός και εκτός συνόρων, τιμά την πόλη και επιβεβαιώνει κάθε φορά τις προσδοκίες της. 

Πληροφορίες Εκδήλωσης:

Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ώρα: 20.00

Χώρος: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Εισιτήρια: €10 (κανονικό) και €5 (μαθητικό – φοιτητικό – ανέργων)

Προπώληση: Φουαγιέ του Δ.Ω.Λ.

14, 15 και 16/11 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00

Previous ArticleNext Article