top

Τον Δεκέμβριο θα μοιράσει χρήματα η κυβέρνηση

Κοινωνικό μέρισμα, αναδρομικά, επιδόματα αλλά και συντάξεις θα δοθούν σε όλους τους αντίστοιχα δικαιούχους μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Δηλαδή σε περίπου ένα μήνα (ανάλογα την κατηγορία πληρωμής), οι οικογένειες θα μπορούν να υπολογίζουν σε μερικά παραπάνω χρήματα για να ανταποκριθούν όχι μόνο στα έξοδα που φέρνει το κλείσιμο της χρονιάς (τέλη κυκλοφορίας και φόροι), αλλά και στις υποχρεώσεις που φέρνουν και οι γιορτές.

Στόχος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είναι να «μοιράσει» φέτος «ζεστό χρήμα» ώστε τα ελληνικά νοικοκυριά να κάνουν φέτος Χριστούγεννα. 

Στις 20 Δεκεμβρίου (2018) θα καταβληθεί η 6η δόση για το επίδομα παιδιού από το Α21 λόγω των Χριστουγέννων. Στους λογαριασμούς των δικαιούχων βέβαια, τα χρήματα θα φανούν την επόμενη ημέρα, στις 21/12/2018.  Η πληρωμή θα αφορά στο δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος. 

Στη διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια, διόρθωση των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών, ακύρωση παλαιότερης εγκεκριμένης αίτησης του 2018 και υποβολή νέας, διόρθωση ΙΒΑΝ κ.α.

Νωρίτερα θα δοθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου στους απόμαχους της εργασίας. Η επικρατέστερη ημερομηνία για την πληρωμή των συντάξεων ΟΓΑ και ΟΑΕΕ είναι η 19η Δεκεμβρίου του 2018. Οι συντάξεις των συνταξιούχων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και του Δημοσίου ενδέχεται να καταβληθούν προτείνεται να καταβληθούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2018 θα έχει καταβληθεί στους δικαιούχους το Κοινωνικό μέρισμα. Με βάση το περσινό μοντέλο, το συγκεκριμένο βοήθημα αναμένεται να ενισχύσει οικονομικά χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, άνεργους και γενικώς νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα έως και 27.000 ευρώ το χρόνο. Για να το λάβουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα koinoikomerisma.gr . 

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκλειδώσουν κι οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την επιστροφή των αναδρομικών στους εν ενεργεία και συνταξιούχους ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς λειτουργούς και στα μέλη των κρατικών ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

Υπολογίζεται ότι έως τα μέσα Δεκεμβρίου οι εν ενεργεία υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων θα έχουν δει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα αναδρομικά ποσά για τις περικοπές που είχαν γίνει στις αποδοχές τους.

Ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης. Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων.

newsbomb.gr

Previous ArticleNext Article