Διάφορα, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ, Τουρισμός

Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας – Ράντζο Μάνιππος

Ουρανία Σταμούλη


Ιδανική βόλτα για το χειμώνα! Θέλεις να ξεκουραστείς, να φας καλά, να ζήσεις στη φύση και να γυρίσεις ανανεωμένος πάλι πίσω στην πόλη; Έφυγες για Αριδαία!

Και αφού απολαύσεις τα ιαματικά λουτρά και γευτείς τα νόστιμα ψητά τους, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό ή για κάποιους κάτι γνώριμο. Λίγο έξω από τα Λουτρά Αριδαιας ,στο Μικροχώρι, συναντήσαμε τον Μάνο Αλτηπαρμάκη, ιδιοκτήτη του Ιππικού Κέντρου Μακεδονίας – Ράντζο Μάνιππος. Μας ξενάγησε στον όμορφο χώρο του και κάναμε μια όμορφη κουβέντα καθώς τον βοηθούσαμε να σταβλίσει και να ποτίσει τα άλογα του.

Ποιος είναι ο λόγος που ασχολήθηκες με τα άλογα?

Τα άλογα τα αγαπούσα από μικρό παιδί, ήταν μέσα στο DNA μου. Από μικρός ονειρευόμουν να ασχοληθώ με αυτό, έτσι όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω το παιδικό μου όνειρο πραγματικότητα, παράτησα τις επιχειρήσεις μου στην Θεσσαλονίκη, μετακόμισα στη Χαλκιδική και έκανα επάγγελμα αυτό που αγαπούσα. Στην Αριδαία βρίσκομαι από το 2010.

Ποια είναι η σχέση ανθρώπου-αλόγου ?

Τα άλογα είναι σαν τον άνθρωπο. Υπάρχει συναίσθημα και μέσα από αυτό έρχεται η επικοινωνία. Τα άλογα αντιλαμβάνονται τι νοιώθει ο αναβάτης του και αντιδράνε αναλόγως. Τα ζώα ,όπως και ο άνθρωπος, αντιδρούν όπως έχουν εκπαιδευτεί. Τα δικά μου άλογα  – 10 συνολικά –  έχουν πάρει πολύ αγάπη από μένα και έχουν εκπαιδευτεί να είναι φιλικά και συνεργάσιμα.

Ποια είναι η προετοιμασία που κάνει κάποιος προκειμένου να ιππεύσει ένα άλογο?

Πριν γίνεις ιππέας πρέπει να γίνεις ιπποκόμος. Υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά περιποίησης, μία ιεροτελεστία, που πρέπει να κάνεις ώστε να καταλάβει το άλογο ότι πρόκειται να ιππευτεί. Το άλογο θέλει φροντίδα, να νοιώσει τον άνθρωπο και να τον καταλάβει. Το χτενίζουμε, το περιποιούμαστε του δείχνουμε τη πρόθεση μας και παίρνουμε το χρόνο που χεριάζετε για να το ιππεύσουμε. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους.

Εννοείτε πως δοκιμάσαμε και εμείς να ιππεύσουμε. Η αίσθηση που σου αφήνει  γνωριμία και η επαφή με το άλογο δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα κείμενο. Ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου και σιγουρά όταν ξαναβρεθώ στα Λουτρά Ποζαρ θα επισκεφθώ το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας – Ράντζο Μάνιππος. Όχι μόνο για να κάνω ιππασία στη φύση αλλά και για να συναντήσω και πάλι τον φιλόξενο Μάνο.

Facebook : Ranch Manippos

Τηλ: 6945424366

Αριδαία Πέλλας

Previous ArticleNext Article